Ако Европейският съюз иска повече количество газ, то той трябва

...
Ако Европейският съюз иска повече количество газ, то той трябва
Коментари Харесай

Путин към Европа: Ако искате газ, тогава отворете Северен поток 2

Ако Европейският съюз желае повече количество газ, то той би трябвало да анулира глобите, възпрепятстващи откриването на " Северен поток 2 ". Това сподели президентът Владимир Путин след срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие, провела се в Узбекистан.

Държавният глава отхвърли Русия да има нещо общо с енергийната рецесия в Европа и приписа виновността на европейския " зелен дневен ред ". " Северен поток 2 ", намиращ се на дъното на Балтийско море съвсем паралелно на " Северен поток 1 ", беше издигнат преди година, само че Германия реши да приключи дейностите по него единствено дни преди Русия да стартира нашествието си в Украйна на 24 февруари.

" Изводът е, че в случай че имате предпочитание, в случай че ви е толкоз мъчно - просто вдигнете глобите за " Северен поток 2 ", който обезпечава 55 милиарда кубически метра газ годишно. Просто натиснете бутона и всичко ще тръгне ", сподели Путин.

Цените на газа в Европа се усилиха повече от два пъти от началото на годината на фона на намаляването на съветските доставки. Тазгодишният скок на цените притисна закъсалите към този момент консуматори и принуди някои промишлености да спрат производството.

Европа упрекна Москва, че употребява енергийните доставки като оръжие в отговор на западните наказания, наложени ѝ поради войната в Украйна.

От своя страна, Русия твърди, че Западът е почнал икономическа война, а глобите са попречили работата на газопровода " Северен поток 1 ". В началото на месеца държавният енергиен колос " Газпром " разгласи, че затваря " краткотрайно " газопровода, който е главният маршрут за газови доставки за Европа, само че не разяснява по кое време и дали въобще той ще бъде пуснат назад в употреба.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР