Ако ЕС ако създаде мисия за военна помощ за Украйна,

...
Ако ЕС ако създаде мисия за военна помощ за Украйна,
Коментари Харесай

Русия: Мисията на ЕС за военна помощ в Украйна го превръща в страна в конфликта

Ако Европейски Съюз в случай че сътвори задача за военна помощ за Украйна, се трансформира в страна в спора, съобщи на днешния брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Според нея, " откритата, широкомащабна поддръжка на Запада, която се оказва на киевския режим, забавя бойните дейности и тласка киевския режим към закононарушения ".

Тя означи, че Съединени американски щати дават на Украйна сателитни и други типове разследващи данни и образоват " бойци ".

" Всяка седмица в района към киевския режим се наиват от ден на ден и повече пари, с цел да не стопират боевете, с цел да умират още повече хора ", сподели тя.

В обява в блога си в сряда Жозеп Борел - началник на външната политика на Европейски Съюз, съобщи: " На идващия Съвет по външни работи на 17 октомври се надявам, че ще можем да дадем формален старт на нашата задача за образование на украинските въоръжени сили. "

Освен че вкара невиждани наказания против Москва, Западът даде на Киев тежки оръжия, които разрешиха на украинската войска да напредне и да си върне територии, завзети от съветските сили.

Русия стартира инзвазията през февруари, с цел да " денацифицира " и " демилитаризира " Украйна.

Захарова съобщи, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е изключил опцията за мирни договаряния с президента Владимир Путин по разпореждане на западните сили, наричайки това част от политиката за удължение на спора.

" Това беше направено по разпореждане на Запада, който не желае преустановяване на военните дейности ", сподели тя.

Според нея, Киев " отмъщава " на жителите на Донбас " за свободния избор, който са създали ". /БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР