Ако една сутрин отворим очи и някой е приготвил такива

...
Ако една сутрин отворим очи и някой е приготвил такива
Коментари Харесай

Шоко палачинки с богат пънеж

Ако една заран отворим очи и някой е приготвил такива вкусни шоко палачинки, значи сме в Рая

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр.
● натурално нишесте - 1 ч.ч.
● какао - 1/2 ч.ч.
● шоколад - 20 г настърган
● захар - 3 с.л.
● прясно мляко - 1/2 ч.ч.
● течна сметана - 1/2 ч.ч.
● масло - 2 с.л.
● сол

За пълнежа


● захар - 3/4 ч.ч.
● брашно - 1/3 ч.ч.
● прясно мляко - 2 ч.ч.
● жълтъци - 4 бр.
● ванилия - 1 прахче
● шоколад - 100 г

Начин на подготвяне

Смесваме доста хубаво нишестето и какаото. Разбиваме яйцата със захарта и солта, и прибавяме нишестето и какаото към тях. Разтопяваме маслото и половината от него прибавяме към сместа. Добавяме и настъргания шоколад. Разбъркваме. Прибираме сместа, покрита с фолио за към 1 час в ледник.

През това време подготвяме крема. В тенджера затопляме млякото и към него прибавяме ванилията. В купа разрушаваме жълтъците със захарта и към тях прибавяме брашното. Започваме последователно да изсипваме горещото мляко към яйцата, като това би трябвало да става последователно на дребни порции и при непрестанно безредие.

След като сме изсипали всичкото мляко при яйцата, връщаме тази примес назад в тенджерата и загряваме, до момента в който заври. Варим крема, до момента в който се сгъсти доста добре. Сваляме съда от котлона и оставяме крема да изстине.

Когато времето за отлежаване на сместа за палачинките в хладилника изтече, я изваждаме от хладилника и разбъркваме хубаво.

Започваме да пържим палачинките в загрят тиган (или на плоча за палачинки), като се стараем да сипваме с черпак допустимо най-тънък пласт примес, тъй като доста се надуват. Внимаваме при пърженето и щом палачинката стартира да потъмнява, незабавно я обръщаме, тъй като може елементарно да се препържи и изгори.

Взимаме изстиналия крем и в него настъргваме или начупваме с нож шоколада. Разбъркваме и започваме да мажем с този заряд палачинките, до момента в който са още напълно топли. Навиваме палачинките или ги прегъваме на четири. Украсяваме със сметана и натрошени бадеми или по избор. Сервираме ги топли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР