Ако е вярно, че пътят към сърцето на мъжа минава

...
Ако е вярно, че пътят към сърцето на мъжа минава
Коментари Харесай

Тортия със Свинско

Ако е правилно, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха, то тази тортия със свинско си е напряко скоростна автомагистрала

Необходими Продукти

● картофи - 4 бр. междинен размер
● моркови - 2 бр.
● бульон - 1 кубче зеленчуков
● лук - 1 огромна глава
● свинско месо - 200 г от врат
● олио - 3 с.л.
● гъби - 3 бр.
● чоризо - 1 бр. парче
● яйца - 4 - 5 бр.
● мляко - 150 мл.
● кашкавал - 200 г
● сол - на усет
● черен пипер
● фалшификация за кесадия - 1 с.л. (чили, изсъхнал чесън и лук, кимион, сол, червен и черен пипер)

Начин на подготвяне

Почистете и нарежете картофите и морковите на тънки кръгчета. Нарежете месото на дребни кубчета.

Лука нарежете на дребно, чоризото на тънки кръгчета, а гъбите на тънки късчета. Разтворете бульона във вряща вода на котлона и сварете за към 5 мин. картофите и морковите. Отцедете.

Загрейте олиото в подобаващ съд на котлона (съда би трябвало да е подобаващ и за печене във фурна). Запържете кубчетата месо за към 10 мин. Добавете лука и гъбите. Разбъркайте хубаво.

Пържете към 5 мин. и прибавете чоризото. Овкусете със сол и подправката за кесадии. Пържете още 2-3 мин. разбърквайки. Разбийте яйцата с прясното мляко. Настържете кашкавала и го прибавете в яйцата. Овкусете със сол.

Извадете от тигана месото. Сипете малко олио и запържете за малко сварените картофи и моркови. Разстелете ги хубаво по дъното. Отгоре изсипете месото с гъбите. Сипете разрушените яйцата с мляко.

Намалете котлона и гответе към 10 - 15 мин. до момента в който очевидно яйцата леко стартират да се сгъстяват. Включете фурната на горно печене на 180 градуса и прехвърлете съда с тортията под загрятите реотани.

Печете към 10 мин. или до момента в който яйцата с кашкавала се запекат. При подготвеност оставете тортията да се охлади и тогава я извадете от съда като сложите огромна паница над съда с тортията и обърнете.

Преди това минете леко с нож по ръба на съда. Долната част на тортията е с картофите и морковите. Ако желаете запечената част с кашкавала да е от горната страна е належащо още едно превръщане.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР