Ако достигнем до 60% ваксинация с две дози, зеленият сертификат

...
Ако достигнем до 60% ваксинация с две дози, зеленият сертификат
Коментари Харесай

Кирил Петков обяви кога ще отпадне зеленият сертификат

Ако достигнем до 60% имунизация с две дози, зеленият документ ще отпадне. Друг аршин за отпадане на зеления документ е, в случай че всички интензивни кревати в страната паднат под 5% на претовареност.

Това стана ясно по време на конференция в Министерския съвет на министър-председателя Кирил Петков, министъра на опазването на здравето Асена Сербезова и основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" С други думи, когато вълната е минала, тогава зеленият документ предлагаме да отпадне. Това е предложение, което ще се дискутира в идващите дни ", посочи министър председателят.

Той разкри още проектите, съгласно които области с дребен брой на интензивни кревати ще могат да трансферират интензивните случаи към други области. Така няма да се затварят цели области. " Добрата вест е, че новият вид на коронавирус не води до висока претовареност на интензивните кревати ", добави Петков.

" Има няколко не толкоз положителни вести. Регион 1, който включва София, София-област и Благоевград се чака след пет дни да влезе в Етап 3, което стартира с ограничаващи ограничения. Регион 5 област Ямбол влиза в стадий 3, което значи също меки, само че ограничаващи ограничения след пет дни ", съобщи още министър председателят Кирил Петков.

" Ще даваме на всеки район най-малко пет дни предупреждение, преди да влязат в действие ограниченията ", добави той.

Очаквайте детайлности!

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР