Ако детето ви иска куче, вземете му лабрадор - това

...
Ако детето ви иска куче, вземете му лабрадор - това
Коментари Харесай

Съвети при отглеждане на дете и лабрадор заедно

Ако детето ви желае куче, вземете му лабрадор - това е съветът, който доста постоянно се дава на всеки, който реши да зарадва своя хлапак с четириног домакински другар.

Добре ли е да отглеждаме дете и куче?

Домашните любимци от всевъзможен жанр основават връзка с дребните си стопани и ги учат на отговорност и грижа за други живи същества. Примерът, който им дават, не може да се размени с нищо друго.

Подходящ ли е лабрадорът за дете?

По темперамент лабрадорът е благ, кученцата са любвеобилно настроени и се отличават с цялостната липса на експанзия. Затова са толкоз подобаващи за другар на детето у дома.

Лабрадорите се образоват доста елементарно. Те са комбиниране от разсъдък и миролюбив темперамент, по тази причина могат да бъдат подготвени за всевъзможни потребности. При съществуване на дете със специфични потребности, лабрадорът е най-хубавото допустимо куче-водач.

Ако ще се образова на специфични умения, кученцето би трябвало да се вземе напълно малко и образованието му да стартира незабавно. Добре е поначало кучето да пораства дружно с детето, като се допълват взаимно. Милото и безрезервно животно, каквото е кученцето лабрадор обича да бъде галено и обгрижвано и това ще е превъзходен урок за детето.

Най-подходящото държание при домакински питомец от породата лабрадор е детето да се грижи за разходките на своя дребен другар, което ще го научи на деен живот навън овреме.

Тъй като лабрадорите елементарно запомнят команди, те рядко са склонни да вършат пакости у дома, а старателното извършване на условията на стопанина възпитава и у детето възприятие за отговорност за постъпките му.

 Дете и лабрадор

Четириногите от тази порода не са взискателни и изискващи, задоволителни са им няколко играчки, с цел да се забавляват, когато са сами вкъщи, а това сигурно ще възпита невзискателност и у детето, което пораства с него.

Тъй като лабрадорите са спокойни животни, без терзание може да им се доверява независима разходка с детето. Със сигурност лабрадорът няма да подгони друго животно и да остави детето единствено в неспособност да го настигне.

Домашните любимци от породата са подобаващи и при бебе вкъщи. Те се привързват елементарно към новите членове на фамилията и изцяло умерено могат да наглеждат бебето независимо, да алармират, в случай че има нещо неправилно към него. Няма по-сигурен надзирател на дребния човек от домашния ви любим - лабрадор. Вземете си куче, с цел да се обкръжите с обич.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР