Ако детето редовно закъснява и не умее да разпределя правилно

...
Ако детето редовно закъснява и не умее да разпределя правилно
Коментари Харесай

Детето закъснява: как да го научите на точност

Ако детето постоянно закъснява и не умее да разпределя вярно времето си, казусът няма да се реши от единствено себе си

Ще би трябвало да му помогнете.

За неналичието на акуратност има аргументи, част от които са вродени. Сред тях е да вземем за пример темпераментът. Някои хора са мудни по природа. Съществува и така наречен синдром на нарушено внимание – некадърност бързо да се превключва от една активност на друга.

Сред другите аргументи са навикът всичко да се прави в последния миг, неразвито възприятие за време, неприятният образец на родителите, които закъсняват, само че не се тормозят от това.

Закъсняването може да е и демонстрация на прикрит спор – детето не харесва учителката и се мотае, като се подготвя да потегля към забавачката.

Ще помогнете на сина или щерка си, като започнете от себе си

Винаги би трябвало да давате добър образец и да не закъснявате. Но освен. Ако желаете да възпитате прецизен човек, значимо е фамилията да съблюдава седмичен и дневен режим . Навикът да се ляга и става едновременно подкрепя образуването на така наречен вътрешен часовник.

Търсете аргументите за закъсненията дружно с детето

Като ги изясните, ще би трябвало да се борите с тях.

Освен това запишете в две колони следствията от закъсненията. В едната посочете какво може да загуби детето, в случай че не е тъкмо – приятелите ще се обидят, учителят няма да го пусне в час. В другата колона сложете възможните плюсове – поспало си повече, да речем. Коментирайте ги от позицията на възрастни – за 5 минути няма да се наспи, само че ще си сътвори проблеми. Така детето ще осъзнае какво губи от закъсненията.

За да се бори с тях, би трябвало да развива възприятие за време. В първи клас детето би трябвало към този момент да е осведомено с часовника, с часовете, минутите, секундите. Използвайте тези познания на процедура, като го карате да си играе несъмнено време.

Освен това дружно засичайте – какъв брой лишава пътят до учебно заведение, какъв брой бързо се облича заран . Използвайте визуализация. Нарисувайте кръг, разделете го на браншове по 5 минути. Отбележете за какъв брой време детето може да се разсъни и да стане, да се облече, измие, закуси и стигне до учебно заведение. Диаграмата ясно ще му покаже, че няма да бъде в точния момент, в случай че се успи или постепенно се облича.

Преди да започнете да вършиме нещо, предполагайте какъв брой време ще ви отнеме: „ Как мислиш, за какъв брой минути ще решиш тази задача? “ После отбележете какъв брой време е лишило в реалност.

По този метод ще помогнете на детето по-добре да усеща времето и да го цени.

Инфо: deti.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР