Ако депутатите приемат повишаване на минималното дневно обезщетение за безработица

...
Ако депутатите приемат повишаване на минималното дневно обезщетение за безработица
Коментари Харесай

Василев: Вдигаме дневното обезщетение за безработица на 23 лева, ако НС го приеме

Ако депутатите одобряват повишение на минималното на ден обезщетение за безработица от 18 на 23 лв., както упорстват синдикатите, това ще бъде направено - това разяснява пред " Хоризонт " " Хоризонт " министърът на финансите Асен Василев по време на разискването на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване.

Проектът се разисква от депутатите от комисиите по труда и обществената политика и бюджет и финанси. Относно настояването за повишение на оптималния застрахователен приход, който в този момент е 3400 лв., министър Василев съобщи:

" Това, което сме разискали с работодателските организации с представителите на IT бранша, е да работим по този начин, че в бюджет 2024 година да има механизъм за пресмятане на оптималния застрахователен приход, а не просто да е поставено едно число ".

788 лв. и 10 стотинки ще доближи междинната пенсия през 2023 година - това планува проектобюджетът на Държавното публично обезпечаване. Ръстът й е с 16,8 на 100 по отношение на предходната година. Проектът планува от 1 юли всички пенсии, отпуснати до края на 2022 година, да бъдат вдигнати с 12 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР