Ако чакате някоя гениална идея да ви порази, опитайте първо

...
Ако чакате някоя гениална идея да ви порази, опитайте първо
Коментари Харесай

За да бъдете най-интересната версия на себе си, започнете да скучаете

Ако чакате някоя гениална концепция да ви порази, пробвайте първо да поскучаете.

Скуката от дълго време е подценявана, само че тя " тренира " значима адаптивна функционалност, която може да ни бъде много потребна, написа Quartz.

Затишието сред заниманията е належащо. То ни прави по-креативни и продуктивни.

Скуката има възстановяващ резултат, сочи на Академията по мениджмънт, състоящата се от разнообразни професори и докторанти в бизнес университетите по света.

Способността да оценяваме досадата също ни оказва помощ да бъдем по-малко досадни хора. Няма такова нещо на земята като безинтересна тема; има единствено незаинтересовани хора, както написа английският мъдрец и стихотворец Г. К. Честъртън.

Интересът към скуката в последно време се усилва поради рисковете, които основава пристрастяването на хората към развлечението.

То е на всички места към нас посредством технологиите, които са налични когато и да е на деня и нощта. Постоянно погледите ни са ориентирани към екраните, а и на работа, и в свободното си време постоянно консумираме наличие: подкасти, вести, известия, филми, видеоклипове, комикси, извършване на покупки, игри, обществени мрежи, реклами.

Безмилостното пренасищане прави хората свръхстимулирани, само че не безусловно по-информирани.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР