Ако българското правителство работи със САЩ по признаването на „македонско

...
Ако българското правителство работи със САЩ по признаването на „македонско
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Ако българското правителство работи със САЩ по признаването на „македонско малцинство“ в България, незабавна оставка

Ако българското държавно управление работи със Съединени американски щати по признаването на „ македонско малцинство “ в България, незабавна оставка. Това декларира в позиция, оповестена на Facebook страницата му българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

До мен доближи информация, която към този момент получи необятен отзив в медиите в Северна Македония, засягаща директно българския народен интерес. Става въпрос за изказване, изразено от страна на господин Габриел Ескобар, заместник-помощник на държавния секретар на Съединени американски щати, че съществува „ обща работа с българското държавно управление за отбрана на така наречен „ македонско малцинство “ в Република България “, изяснява възмущението си Джамбазки.

Той е изпратил и публично писмо до министър-председателя Кирил Петков и до министъра на външните работи Теодора Генчовска, в което задава недвусмислено въпроса дали изнесената обществено информация от Ескобар е вярна.

Подобно изказване е скандално и антибългарско. То е и засегнатост за милионите български жители, чиито фамилни корени водят своето начало от Македония, продължава още заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и прави апел към ръководещите:

Македонският въпрос е измежду дребното общественозначими тематики, които сплотяват българското общество. От Вас зависи на коя страна ще застанете - на народа си или на своите далечни господари.

Ангел Джамбазки се обръща и непосредствено към Кирил Петков, в случай че удостовери, че се водят такива диалози за македонско малцинство в България или не получи отговор на заложените въпроси, което също ще одобри като удостоверение на думите на Ескобар, то тогава държавното управление да подаде оставката си.

Незабавно и непринудено, приключва позицията си българският евродепутат.

Ето и цялостния текст на позицията, оповестена във Facebook:

До мен доближи информация, която към този момент получи необятен отзив в медиите в Северна Македония, засягаща директно българския народен интерес. Става въпрос за изказване, изразено от страна на господин Габриел Ескобар, заместник-помощник на държавния секретар на Съединени американски щати, че съществува „ обща работа с българското държавно управление за отбрана на така наречен „ Македонско малцинство “ в Република България “. Подобно изказване е скандално и антибългарско. То е и засегнатост за милионите български жители, чиито фамилни корени водят своето начало от Македония. Твърдението, освен това изразено от представител на страна, която сякаш ни е съдружник, подкопава българската позиция, която в последна сметка е основана само и единствено на историческата истина.

Затова насочих публично запитване до министър-председателя на Република България Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска. Като представители на институциите те са длъжни да дадат отговор на въпроса дали е правилно изказванието на господин Ескобар, че той работи с българското държавно управление за отбрана на ползите на „ македонско малцинство “ в България - „ Тој додаде и дека Амбасадата на САД во Софија работи со бугарската Влада на прашањата за почитување на правата на македонското малцинство во Бугарија “.

Настоявам за явен, къс и категоричен отговор. В случай, че отговорът е одобрителен, или няма подобен, което ще приема още веднъж за „ да “, упорствам най-учтиво за неотложно и непринудено подаване на оставка на сегашното държавно управление.

Историческият фалшификат „ Македонско малцинство “ е неистина. Долна и гнусна неистина, измислена от Москва, Белград и Коминтерна, с цел да бъде атакувана България. Днес, 90 години след основаването на тази неистина, тя още веднъж е употребена, с цел да бъде нападана нашата страна. В нашата история ние неведнъж сме били нападани от врагове - както близки, по този начин и по-далечни. Досегашната политика на новата американска администрация по македонския въпрос с съображение се възприема от цялото българско общество като антинаучна, антиисторическа и несъмнено антибългарска.

Време е и актуалната власт и министър-председателят Кирил Петков да го схванат. Македонският въпрос е измежду дребното публично значими тематики, които сплотяват българското общество. Сега от българската власт зависи на коя страна ще застане - на народа си или на своите далечни господари. По делата ще ги познаем.

Прилагаме и писмото до министър-председателя и министърът на външните работи.

ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО Г-ЖА ТЕОДОРА ГЕНЧОВСКА

МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИ

ОТНОСНО: СКАНДАЛНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ НА Г-Н ГАБРИЕЛ ЕСКОБАР,

ЗАМЕСТНИК-ПОМОЩНИК НА ДЪРЖАВНИЯ СЕКРЕТР НА Съединени американски щати ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

УВАЖАЕМИ Г-Н ПЕТКОВ,

УВАЖАЕМА Г-ЖО ГЕНЧОВСКА,

До мен доближи информация, която към този момент получи необятен отзив в медиите в Северна Македония, засягаща директно българския народен интерес.

Става въпрос за изказване, изразено от страна на господин Габриел Ескобар, заместник-помощник на държавния секретар на Съединени американски щати, по отношение на - изтъквам: „ Тој додаде и дека Амбасадата на САД во Софија работи со бугарската Влада на прашањата за почитување на правата на македонското малцинство во Бугарија. “.

Подобно изказване е скандално и антибългарско. То е и засегнатост за милионите български жители, чиито фамилни корени водят своето начало от Македония. Твърдението, освен това изразено от представител на страна, която сякаш ни е съдружник, подкопава българската позиция, която в последна сметка е основана само и единствено на историческата истина.

Истина, тъй като точно историческият фалшификат „ Македонско малцинство “ е неистина. Долна и гнусна неистина, измислена от Москва, Белград и Коминтерна, с цел да бъде атакувана България. Днес, 90 години след основаването на тази неистина, тя още веднъж е употребена, с цел да бъде нападана нашата страна. Разбира се, в нашата история ние неведнъж сме били нападани от врагове - както близки, по този начин и по-далечни.

Досегашната политика на новата американска администрация по македонския въпрос с съображение се възприема от цялото българско общество като антинаучна, антиисторическа и несъмнено антибългарска.

Време е и Вие да го разберете. Македонският въпрос е измежду дребното общественозначими тематики, които сплотяват българското общество. От Вас зависи на коя страна ще застанете - на народа си или на своите далечни господари.

По делата ще Ви познаем.

Уважаеми господин министър-председател, правилно ли е изказванието на господин Ескобар, че той работи с българското държавно управление за отбрана на ползите на „ македонско малцинство “ в България. Моля за явен, къс и категоричен отговор. Да или не?

В случай, че отговорът е да, или няма отговор, което ще приема още веднъж с цел да, ще Ви помоля най-учтиво да си подадете оставката.

Незабавно. И непринудено.

С почитание:

Ангел Джамбазки,

Македонски българин

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР