Ако България запази същите темпове на икономически ръст, до десетина

...
Ако България запази същите темпове на икономически ръст, до десетина
Коментари Харесай

Е. Захариева: До десетина години ще достигнем средните доходи на ЕС

Ако България резервира същите темпове на стопански растеж, до десетина години ще доближи междинните приходи на Европейския съюз, разгласи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на синдикален Форум за интеграцията на Западните Балкани.

Темата за приходите в района е измежду акцентите в полемиките. Очаква се участниците във форума да одобряват декларация, която да бъде връчена на премиера Бойко Борисов и на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, която ще се организира в София на 17 май.

Вицепремиерът Захариева акцентира, че Западните Балкани са дълготраен приоритет за страната ни, който не завършва със шестте месеца българско европредседателство. Доходите в района са измежду акцентите в разискванията:

„ Нашите чиновници, нашите служащи не са по-ниско равнище, тези от нашия район. Те би трябвало да получават същото заплащане, каквото получават и техните сътрудници за същия труд от по-развитите страни. Икономически, имам поради.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров акцентира, че в района заплатите са почти идентични, без значение че част от страните, в това число и България, са членки на Европейски Съюз.

„ В Хърватска и Словения приходите са по-високи от останалите държави-членки. Видимо “.

Синдикалистите упорстват техният глас да бъде чут в процеса на интеграция в Европейски Съюз и в договарянето на обособените глави за участието. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР