Ако бъдем внимателни при покупките си, можем да купуваме изгодно

...
Ако бъдем внимателни при покупките си, можем да купуваме изгодно
Коментари Харесай

5 трика да пестим пари при пазаруване

Ако бъдем деликатни при покупките си, можем да купуваме преференциално нужните неща

С възходящата инфлация, съществена тематика за всяко домакинство, а и за всеки човек е по какъв начин да спести и да се защищити от непотребни разходи.

Затова businessnovinite.bg оферират няколко съвета по какъв начин да оптимизирате разноските за храна и питиета.

1. Ако пиете кафе заран на път за работа или в работата, помислете от къде го купувате. За предпочитане е да го купувате от дребни магазинчета, а не от скъпи вериги и заведения за хранене. Така може да спестите към 1 лев на кафе.

2. Направете онлайн инспекция на цените в разнообразни супермаркети. След това направете лист с нужните артикули и ги купете там, където са най-евтини. Може да пазарувате и онлайн. Имайте поради, че постоянно онлайн магазините оферират по- ниски цени. Това се дължи на обстоятелството, че те не заплащат наем, или заплати на продавач-консултанти. Има и вид, в който дадена марка има и физически и онлайн магазини и предлага отстъпки при извършване на покупки онлайн.

3. Възползвайте се от промоции. Хранителните магазини оферират седмични и уикенд промоции. Предлагат се артикули и артикули с избран % понижение. Може да попаднете на промоция, с която да закупите 2 продукта на цената на един, или да закупите два продукта и да вземете трети гратис. Вариантите, които се оферират са разнообразни стига да ги следите и да се възползвате от тях.

Освен това закупуването на лични марки на магазините може да бъде доста по-евтино, в сравнение с, марки на производители, като разликата в качеството сред тях може да е незначителна. Това може да докара до обилни икономии.

4. Посещението на ресторант е евентуално да се окаже в тежест на портфейла ви. Преценете ресторанта, който желаете да посетите дали дава отговор на вашите благоприятни условия. Дали за сумата, която сте склонни да отделите ще получите това, което очаквате. Възползвайте се от обедните менюта или щастливите часове ( “happy hour " ), които оферират някои заведения за хранене.

5. Някои от супермаркетите, заведенията за хранене и кафенета обезпечават карти с отстъпки за потребителите си. Издаването на такива карти нормално е гратис, само че се запознайте с изискванията за прилагане, с цел да може да извлечете оптималната изгода. Следете по кое време и какви отстъпки се оферират с тях и се възползвайте да си купите това, което сте си набелязали на по-ниска и преференциална цена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР