Ако бъдат установени случаи на заболели ученици, училищата ще бъдат

...
Ако бъдат установени случаи на заболели ученици, училищата ще бъдат
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Училища ще бъдат затваряни за 14 дни при случай на коронавирус

Ако бъдат открити случаи на болни възпитаници, учебните заведения ще бъдат затваряни за 14 дни. Това стана ясно от думите на началника на Националния спешен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Според него грипната почивка в София не би трябвало да бъде удължавана, но 

В три области в България има инфектирани, известни са кои са болните и какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати. В тази връзка Националният спешен щаб подхваща ограничения в областите, където се открити случаи на ковид и където не са открити такива.

" При спортни мероприятия на закрито да се ограничи до наличието от 250 души, минимално до 1 метър сред присъстващите. При интернационалните прояви участници от рискови страни да се минали 14-дневна изолираност в Република България. Във връзка с олимпиадата в Токио има тимове от рискови дестинации, които би трябвало да дойдат в България - Южна Корея, Иран, Италия ", означи проф. Мутафчийски.

 
" В области без доказани случаи на ковид - в детските заведения се организират занятия при засилени хигиенични ограничения, с 3-кратна стерилизация, от време на време проветряване на пространствата, стерилизация на ръцете, в първия образователен час 5-минутен инструктаж за персонална хигиена. Персоналът в образователните заведения би трябвало да е с нараснала зоркост за деца, учители или спомагателен личен състав за възможни болести ", изброи още генералът.

 
В театри и кина " до 250 индивида наличие в закрити пространства, присъстващите през едно свободно седящо място, време за стерилизация след всяка прожекция. " " Това значи разреждане на прожекциите. На други обществени места на закрито - проветряване и стерилизация дневно най-малко 15 минути ", сподели още хирургът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР