Академията за киноизкуство обяви изменения в критериите за подбор на

...
Академията за киноизкуство обяви изменения в критериите за подбор на
Коментари Харесай

Номинациите за Оскар в годината на пандемията - по нови правила

Академията за киноизкуство разгласи промени в критериите за асортимент на филми, които могат да бъдат номинирани за „ Оскар “ през 2021 година, оповестява „ Variety “, представена от БГНЕС. 

Още напролет беше решено, че филми, които разпространителите не могат да пуснат по кината заради пандемията от ковид, въпреки всичко ще могат да се класират за 93-тите награди. Въпреки това, на фона на последователното отваряне на кината, специалистите взеха решение да изяснят по какъв начин филмът може да бъде номиниран за „ Оскар “ при новите условия.

Лентата може да се появи в листата на претендентите в два случая. Първоначално трябваше да бъде излъчена по кината, само че по-късно беше решено, че ще може да бъде пусната и в платените онлайн услуги. За да доближи до Оскарите, основателите би трябвало да я включат в уеб страницата на Academy Screening Room в границите на 60 дни след стартирането й. Тя обаче би трябвало да дава отговор на всички други критерии за асортимент.

Възможен е и втори вид: филмът въпреки всичко излиза по кината най-малко седем поредни дни (с минимум три предавания на ден, най-малко едно от които е от 6:00 до 22:00 вечерта) в Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Франциско, Чикаго, Маями или Атланта. Излезлите филми не е наложително да бъдат качени в Academy Screening Room в границите на 60 дни след премиерата им.

Новите правила могат да бъдат открити на уеб страницата на Академията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР