Академик (Пловдив) осъществи пореден входящ трансфер преди началото на сезона

...
Академик (Пловдив) осъществи пореден входящ трансфер преди началото на сезона
Коментари Харесай

Академик Пловдив привлече американски гард

Академик (Пловдив) реализира следващ входящ трансфер преди началото на сезона в Националната баскетболна лига (НБЛ), оповестиха от клуба. " Студентите " се укрепиха с американеца Омар Крайем, който играе на позицията пойнт гард.  

33-годишният плеймейкър е роден в Лос Анджелис (САЩ), като има американско и палестинско поданство. За последно Крайем е бил част от състава на мексиканския Ленядорес де Дуранго, за който през предишния сезон записва по 10,9 точки и 6,9 асистенции приблизително на мач.

Най-значимото достижение във визитката на американския гард е наградата за изпълнител номер 1 в шампионата за Купата на ФИБА Европа (ФИБА Къп) за сезон 2015/16, когато записва приблизително по 20,4 точки на мач с екипа на шведския Бораш.

" След усилени тренировки през лятото взех решение да се причисля към тима на Академик. Проведох диалог със старши треньора Йордан Янков и управлението на клуба и бързо се убедих, че това е вярното място за мен. Много съм разчувствуван от опцията да дойда в Пловдив и нямам самообладание да стартираме работа с новите ми съотборници ", съобщи Крайем пред формалния уебсайт на " студентите ".

Омар Крайем е четвъртото ново попълнение за Академик това лято, откакто отборът от Пловдив към този момент си обезпечи услугите на Кръстан Кръстанов от Ямбол, Махмут Челик от турския Дарюшафака и на Александър Милов от БК Шумен. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР