Академичният съвет на АМТИИ на свое заседание на 11 април

...
Академичният съвет на АМТИИ на свое заседание на 11 април
Коментари Харесай

Скандал разтърси пловдивско висше училище

Академичният съвет на АМТИИ на свое съвещание на 11 април 2018 година одобри декларация, в която осъжда грубото и неприемливо вмешателство от страна на Съюза на българските музикални и танцови дейци в  академичната автономност на АМТИИ. Академичният съвет на Академията се опълчва уверено против анонимна декларация на Съюза на българските музикални и танцови дейци, изпратена без автограф и щемпел от името на председателството на Съюза до разнообразни институции и медии.

В нея обществено, само че нелегално и срещу личния си правилник Съюзът на българските музикални и танцови дейци си разрешава да разяснява работата на висшия групов орган на академично самоуправление на АМТИИ-Общото заседание на Академията, като изнася погрешни обстоятелства и условия за работата му.

От 36-те участвали членове на Академичния съвет на АМТИИ декларацията бе подкрепена и подписана собственоръчно от 34 професори, доценти, представители на Студентския съвет и администрацията. Подкрепа на декларацията показаха ръководителят на Общото заседание на АМТИИ, ректорът, зам.-ректорите и деканите  на всички факултети в Академията.

Единствените, дали своят вот срещу похищението върху автономията на АМТИИ, бяха проф. доктор Юлиян Куюмджиев и проф. доктор Полина Куюмджиева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР