Академичната общност на Медицински университет – Плевен(МУ-Плевен) подкрепя решението на

...
Академичната общност на Медицински университет – Плевен(МУ-Плевен) подкрепя решението на
Коментари Харесай

Медицински университет – Плевен затваря врати на 20 май в знак на протест

Академичната общественост на Медицински университет – Плевен(МУ-Плевен) поддържа решението на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в Република България, взето на 17.05.2024 година, за осъществяване на протестни дейности. С решение на Ректорския съвет Висшето учебно заведение в Плевен се причислява към 44 висши учебни заведения, които обявихa 20-ти май за ден на затворени порти, като се изключи осъществяване на дейности от наложителен темперамент. Преустановява се образователния развой на територията на Ректорат 1 и Ректорат 2 на МУ-Плевен.

За първи път от доста години висшите учебни заведения затварят порти, с цел да привлекат вниманието на обществото и институциите към значимостта на науката и образованието, към правото на почтени трудови хонорари, към спазването на поетите задължения и на Закона за висшето обучение в Р България.

На 20 май 2024 година в 12:30 ч в деня на затворени порти в символ на митинг Ръководството, академичната общественост и администрацията ще излязат пред Ректората на Медицински университет – Плевен. Независимият профсъюз при МУ-Плевен също се включва в митинга.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР