Airbus продължава с амбициозните планове за разрастване на производството на

...
Airbus продължава с амбициозните планове за разрастване на производството на
Коментари Харесай

Airbus отчете 15% ръст на приходите и планира да увеличи производството

Airbus продължава с амбициозните проекти за разгръщане на производството на известния си модел самолети A320 и оставя на назад във времето опасенията около войната в Украйна и веригите за доставки. Главният изпълнителен шеф Гийом Фори съобщи, че компанията ще усили производството на самолетите с стеснен корпус с 50% до 75 на месец през 2025 година заради мощното търсене от страна на самолетните компании, възстановяващи се от пандемията. Airbus към този момент работи по увеличение на производството до 65 броя на месец до лятото на 2023 година

Европейският авиопроизводител регистрира поправена оперативна облага от 1.26 милиарда евро за първото тримесечие спрямо 694 млн. евро година по-рано. За резултатите са съдействали спестени 400 млн. евро от преоценка на отговорности. Приходите за интервала са нарастнали с 15% на годишна база до 12 милиарда евро, а доставените летателни машини са 140. Компанията цели през тази година да реализира поправената оперативна облага от 5.5 милиарда евро.

с доставени 600 броя и в този момент цели да затвърди превъзходството над американския си съперник Boeing. Основен мотор на възобновяване на промишлеността е пазарът на теснофюзелажните самолети, където Airbus има доста преимущество отпреди рецесията. Този вид самолети е желан от самолетните компании както за вътрешни направления, по този начин и за интернационалните пътувания.
Реклама
" Дългосрочните трендове сочат към ", съобщи Фори макар геополитическото напрежение и натиска върху световните вериги за доставки, най-много подбудени от новите.
Ще се оправи ли Airbus
Airbus възнамерява да реализира по-високите равнища на произвеждане, като усили потенциала на съществуващите си промишлени обекти, в това число посредством създаване на втора поточна линия за извънредно сглобяване в Съединени американски щати в Мобил, Алабама. Миналата година производителите на мотори и фирмите за лизинг на самолети бяха скептични за амбициозните цели на компанията. Миналата седмица обаче Airbus съумя да се контракти с производителите на мотори Safran и MTU за доставки до 2024 година, което е знак за облекчение на напрежението.

Въпреки това анализаторите от Berenberg предизвестяват, че месечната цел от 75 самолета е " доста над актуалните и реализирани по-рано темпове и идва на фона на възходящи опасности във веригата за доставки ".

Airbus удостовери по-ранни отчети, че отсрочва стартирането на новия си аероплан за дълги дистанции с стеснен корпус A321XLR за началото на 2024 година вместо края на 2023 година Забавянето е належащо, с цел да се изпълнят условията за узаконяване.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР