AI възможностите на PowerPoint пестят ценно време на презентаторите (снимка:

...
Коментари Харесай

Как да направим лесно презентация в PowerPoint


AI опциите на PowerPoint пестят скъпо време на презентаторите (снимка: CC0 Public Domain)

Създаването на презентация в Microsoft PowerPoint може да изсмуче времето ни като черна дупка. За благополучие PowerPoint е кадърен да сътвори съвсем цяла презентация вместо самия преподавател, оставяйки единствено малко елементи за доизкусуряване. Най-хубавото е, че хората могат да комбинират Word с PowerPoint и новия „ Дизайнер “ на PowerPoint, който е с изкуствен интелект, с цел да се оформи презентация „ за нула време “. Не е магия, само че сигурно наподобява по този начин, когато се вземе поради спестеното време.

Първо, би трябвало да експортираме наличието от файл на Word в PowerPoint, а по-късно ще оставим Дизайнера “ на PowerPoint да поеме използването на съществуващи дизайни на слайдове. Бързо е и е елементарно.

Експорт на документ от Word в PowerPoint

Не е извънредно презентацията да стартира живота си като елементарен Word – като текст. След като е подготвена текстовата част на презентацията, можем да я „ настаним” в PowerPoint.

1, Когато Word документът е отворен в Word за уеб (тази функционалност не е налична в настолната версия на PowerPoint), кликаме върху раздела Файл.

2. В левия прозорец кликаме върху Експортиране.

3. В получения диалогов прозорец щракнете върху Експортиране в презентация на PowerPoint.

В този миг стартира същинската магия.

Нека „ Дизайнерът “ си свърши работата

Веднъж стартиран, Word е подготвен да покаже изложба от вероятни образни „ тематики “ за дизайн на PowerPoint презентацията, само че би трябвало да се означи, че всяка миниатюра демонстрира заглавието на нашия документ на Word! Това се дължи на вградените „ стилове “. Функцията разпознава заглавието и надлежно разпределя подтекста сред слайдовете.

Когато миниатюрата към този момент е определена, виждаме синята рамка.

Има доста огромен избор, тъй че си коства да се отдели минута, с цел да прегледа човек другите варианти. Когато към този момент сме избрали дизайн за своята презентация, можем да кликнем върху Експортиране, с цел да приключим процеса. Изчакваме функционалността да приготви слайдовете и по-късно кликаме върху „ Отвори презентация “, когато бъдем подканени.

Важно е да се отбележат няколко ограничавания:

Първо, към този момент тази функционалност работи единствено с британски език.

Второ, тази функционалност не експортира таблици и фигури.

Сега, когато знаем какво не може да направи функционалността, дано разгледаме какво може да направи — впечатляващо е.

PowerPoint започва с изцяло проектирани слайдове и нашия текст. Слайдовете отразяват вградените стилове на заглавията от Word с помощта на новия съставен елемент – „ Дизайнера “ с неестествен разум.

Вторият слайд няма подзаглавие, защото първите два параграфа след Заглавие 1 – заглавието на презентацията – нямат друго заглавие. PowerPoint демонстрира първия текст вид Заглавие 2, Теми и стилове, на третия слайд. Съдържанието е в стила на естествения текст. По същия метод се попълнят идващите слайдове. Накратко, PowerPoint демонстрира текст в жанр Заглавие 1 на самия слайд. Другите заглавия съдържат подзаглавие и след това следва наличието.

Принципно на този стадий човек може даже да спре да се занимава, в случай че е удовлетворен от резултатите, само че през множеството време хората желаят да трансформират, да „ пипнат “ малко нещата – най-малко малко.

Редактиране на презентация

В естествен аспект потребителят може да продължи да прави промени в дизайна.

Можем да изберем слайд и да го доизпипаме, да вземем за пример да използван друг дизайн от този на останалите слайдове. С няколко бързи кликвания можем изцяло да променим слайда. „ Дизайнерът “ предлага промени и за другите слайдове.

Достатъчно е просто да кликаме на слайдовете, с цел да забележим забавното графично оформление, което „ Дизайнерът “ избира. Компонентите могат да се редактират. Всеки слайд може да се „ персонализира “. Можем да редактираме текста по познатия метод – кликаме съответната фигура, след това редактираме.

Новите функционалности са налични единствено в уеб-приложенията, само че откакто главната презентация е подготвена, можем да я изтеглим на своя местен диск и да я отворим и редактираме благодарение на настолната версия на PowerPoint. Естествено, можем да продължим да работим в PowerPoint в мрежата. Въпрос на улеснение.

Някой по-запознат с PowerPoint може и да познае, че презентацията е правена с подготвен инструмент за дизайн в PowerPoint, само че вероятно ще се възхити по какъв начин дейно е употребена функционалността. Повечето фенове едва ли ще знаят за „ Дизайнера “. Презентацията, основана за минути, ще остави усещане, само че в случай че схванат какъв брой бързо е завършена, вероятно ще завиждат!
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР