Ахваз. Най-малко 20 души, включително жена и дете, са пострадли

...
Ахваз. Най-малко 20 души, включително жена и дете, са пострадли
Коментари Харесай

Press TV: Няколко души загинаха при терористичен акт на военен парад в Иран

Ахваз. Най-малко 20 души, в това число жена и дете, са пострадли при терористична офанзива по време на боен церемониал в югозападния ирански град Ахваз в събота сутринта, съобщи формалната иранска организация IRNA , предава телевизионният канал Press TV.
Неизвестен нападател откри огън от зад сцената по време на церемониал, отбелязващ нашествието на някогашния иракски деспот Саддам Хюсеин в Иран, което докара до 8-годишна война сред двете страни от 1980 до 1988 година.
Говорителят на Корпуса на стражите на ислямската гражданска война (КСИР) Рамезан Шариф съобщи, че нападателите са свързани с терористична формация, зад която стои Саудитска Арабия.
„ Лицата, които стреляха по хората и въоръжените сили по време на парада са свързани с групировката „ Ал Ахвазия “, която е финансирана от Саудитска Арабия “, съобщи той.
Шариф уточни още, че стрелбата е невиждана и групировката, която е подкрепяна също от Обединеното кралство, е нападала конвои на тези, които са посещавали някогашната фронтова линия от войната сред Иран и Ирак.
„ Бе обявено, че четирима или петима детайли от терористичния случай са премахнати от силите за сигурност “, заяви IRNA.
Агенция Fars news осведоми, че жителите, наблюдаващи мероприятието, първо са си помислили, че стрелбата идва от парада. „ След като няколко индивида бяха ранени, те осъзнаха, че това е терористична офанзива “, изяснява държавната организация.
Подобни паради се организират и в други градове из цялата територия на Иран, в това число Техеран, където президентът Хасан Роухани съобщи, че американският му сътрудник Доналд Тръмп ще показа ориста на Саддам и ще бъде надвит от Ислямската република.
Атаката, разяснява Press TV, идва след подкрепяна от Съединени американски щати акция за предизвикателство на протести в иранските градове, която се провали. В акция, известна като „ Проект горещо лято “, американците са желали, както написа медията, да се възползват от недоволството в обществото, провокирано от дефицита на вода и спиранията на електрозахранването, които, на собствен ред, пристигнаха след продължителна суша в страната.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР