Ахмед Доган няма какво да разкаже в комисията Росенец, защото

...
Ахмед Доган няма какво да разкаже в комисията Росенец, защото
Коментари Харесай

Хамид: Доган може да пие кафе в комисията, защото няма нищо общо с Летния сарай

Ахмед Доган няма какво да опише в комисията " Росенец ", тъй като т.нар " Летен Сарай " няма нищо общо с него, спортна база е и принадлежи на две сдружения. Това акцентира в депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид, откакто депутатите поканиха почетния ръководител на придвижването на свое съвещание за чуване.

" Това е опит за директна офанзива по отношение на господин Доган. Може и да одобри тази покана и да пие кафе в комисията... знаете ли по какъв начин ще изненада всички членове, в случай че господин Доган пристигна? ", запита националният представител.

Той на няколко пъти акцентира, че Доган е обитавал в резиденцията, грижил се е за цветята и други насаждения и е приел стотиците деятели на младежкото Движение за права и свободи през предходната година не като притежател, а като посетител на обекта.

Освен това съгласно него не е правилно, че има нелегално строителство в границите на Сарая - имало обекти в развой на легализиране и други, във връзка с които към момента се водели каузи.

Хамид Хамид беше безапелационен, че Движение за права и свободи желае от прокуратурата, българските и американските институции всичката информация, която имат за Делян Пеевски, включен в американския санкционен лист по закона " Магнитски " за корупция в изключително огромни размери.

Депутатът означи, че правосъдното министерство и вицепрезидентът към този момент се отрекли да имат данни, че някогашният огромен медиен притежател е взел участие в схеми по линия на българското поданство.

Според Хамид може да " се окажем в хипотезата, че някой е заблудил съответните служители, с цел да включат господин Пеевски в листата ".

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган беше поканен на чуване във краткотрайната парламентарна комисия за изясняване на обстоятелствата и събитията по отношение на незаконосъобразни дейности и бездействия на способените органи на територията на Лесопарк " Росенец ".

Предложението за чуване направи ръководителят на комисията Калоян Янков. Хамид Хамид от Движение за права и свободи възрази на предлагането, като означи, че има документи за парцелите в Лесопарк " Росенец ", само че предлагането беше признато.

По думите на Хамид съвещанието е " едно предизборно шоу на сътрудниците, които на гърба на господин Доган желаят да станат отново депутати ". Според него не е имало кворум, по тази причина решението не е годно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР