Ах, Renault Clio. Важността на този модел е трудно да

...
Ах, Renault Clio. Важността на този модел е трудно да
Коментари Харесай

Тест Драйв: Renault Clio

Ах, Renault Clio. Важността на този модел е мъчно да бъде разказана. Той е най-важният за Renault и същинска емблема за марката. Той е нещо, без което градският човек не може, а компактното семейство боготвори. Той е ефикасен, пестелив, рационален, комфортен и елементарен за потребление.
 Тест драйв: Renault ZOE кани на електронно празненство
Тест драйв: Renault ZOE

Бъдещето на персоналната подвижност е обгърнато в клишета. Това тук е сегашното

Уловката е, че след появяването на новото потомство той е и доста повече. Надолу даваме детайлности.

Французите не са като германците и това ясно се вижда и в колите им. Френските дизайнери се опасяват от застоя и неналичието на смяна, по тази причина и Clio много се трансформира през годините. Последното пето потомство на модела е най-смелото до момента и с цел да го усетите, даже не е нужно да го карате.
 Снимка 458552

Външният му тип смесва френски изискан със спортна стилистика. Цветовете са ярки, а в профил фаровете наподобяват като акула, която атакува жертвата си. Решението дръжките на задните порти да са скрити в задните колонки на купето е непокътнато от предходното потомство.

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ

Модификация: Clio Tce 130 EDC

Работен размер: 1332 куб. см.

Мощност: 130 к.с.

Въртящ миг: 220 Нм

Ускорение: 9.0 сек. до 100 км/ч

Максимална скорост: 200 км/ч

Среден разход: 6.3 л/100 км

Трансмисия: 7-степенна автоматизирана

Базова цена: 23 990 лева

Последното е компромисен вид за дизайнерите, които са желали да запазят динамичния профил на колата, макар че инженерите са им споделили NON! и са отказали да проектират двуврата версия на купето. Оптимизация на разноските, няма по какъв начин.

Стоповете към този момент са триизмерни и имат дълбочина, което кара Clio да наподобява на доста по-мощен, безценен и другоземен автомобил. Външният тип не е всичко, само че дано признаем, че колите се купуват и със сърце, а няма нищо по-хубаво от това да паркираш колата си, да я заключиш и след няколко крачки да се обърнеш и да я погледнеш със удовлетворение.
 Снимка 458540

Петото Clio е от този вид коли. Разбира се, в случай че ни се провиснал спомагателни средства от сърцето, когато го поръчваме, тъй като базовите версии по традиция са постни.
 Снимка 458542

Тестовият автомобил, с който прекарахме няколко дни, бе част от оптичната линия R.S. Line, която е олиото от трюфел върху пастата - заключителен щрих, който прави разликата сред едно вкусно ястие и такова, от което изпитвате същинско наслаждение.

КОНТАКТНА ТОЧКА
 Снимка 458564

Интериорът е първокласен и това е най-важното, което би трябвало да знаете за него. Воланът е пълен и пасва в ръцете, като че ли сме се родили с него. Отново звучи като дреболия, само че това е една от дребното контактни точки сред индивида и неговата машина. В тази връзка, колкото и добър да е един автомобил, в случай че кормилото му е противен и неуместен на пипане, чувството от цялата кола се проваля.

Огромен и стърчащ екран е различен акцент в интериора. Но по-важното е, че той е елементарен за потребление, а най-важните функционалности, като контрола на климатика и ръководството на пътните асистенти, са изведени отвън него във формата на физически бутони, наподобяващи тези в аероплан.
 Снимка 458566

Дигитализацията на колите е хубаво нещо, само че когато човек кара е хубаво да има бутон на разположение, а не да се постанова да скролва в разнообразни менюта, до момента в който най-сетне успее да усили температурата в купето. Най-малкото е рисково, тъй като разсейва. От Renault знаят това.
 Снимка 458565

УЛОВКАТА

Бензиновият турбо мотор, с който бе оборудван тестовият автомобил, разполага със 130 к.с., което е супер. Без да се постанова да мислим за разхода на гориво, разчитаме на прилична динамичност, която може да ни позабавлява, може да ни придвижи от точка А до точка Б и всичко останало. Проблемът е, че това е най-мощният мотор, с който Clio ще се предлага в България към този момент.

Може да сме старомодни, само че това ни се коства малко незадоволително за същинско развлечение, а и не дава отговор на сериозната образна поръчка, която Clio R.S. Line дава. А и от ускорението от 0 до 100 км/ч (9 секунди) и оптималната скорост (200 км/ч) има какво да се желае.
 Снимка 458551

Разбира се, монетата има две страни и хубавото в тази ситуация е, че прелестно оборудвано Clio със системи за следене на пътната лента за сигурност, интуитивна мултимедийна система, пера за промяна на предавките зад кормилото и дълбоки кожени седалки, би ни коствало към 40 000 лв., което в наши дни е много добра цена.

Може да: те накара да се гордееш

Не може да: се състезава с огромните

Липсва му: спорт под капака

Renault Clio постоянно е било и продължава да бъде повсеместен войник. Това е кола, която може от всичко по малко. Разликата с новото потомство е, че към този момент е и красиво, с изключение на всичко друго.

Да, ще би трябвало да доплатим сериозна сума над базовата цена, с цел да се възползваме от всичко това, само че даже в този случай договорката наподобява добра. Накрая ще имаме удоволствието да се обърнем, с цел да си погледнем колата на паркинга, след което да продължим по пътя си с ехидна усмивка на лицето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР