Агресивният тийнейджър е заплаха както за неговата домашна и училищна

...
Агресивният тийнейджър е заплаха както за неговата домашна и училищна
Коментари Харесай

Как да овладеете тийнейджърската агресия?

Агресивният младеж е опасност както за неговата домашна и учебна среда, по този начин и за самия него. Ето за какво родителите, които се борят с сложното държание на своите подрастващи деца, би трябвало да се научат по какъв начин да се оправят с нападателен младеж, по какъв начин да приказват с него и по какъв начин да го научат на вярно държание и да отстраняват негативите от обществото.

За задачата си коства да се консултирате с детски психолог, който ще отговори на въпроси, ще разсее подозренията и постоянно ще предложи психотерапия за младеж, която ще му разреши да работи върху реакциите си към действителността. Какво предизвиква експанзията при подрастващите и по какъв начин да се справите с нея, с цел да помогнете освен на детето, само че и на себе си?
10 неща, които всеки младеж би трябвало да знае за любовта и секса
Когато растем и се сблъскваме за първи път с любовта и секса, постоянно ни е мъчно да отличим кое е вярното и кое не. Затова множеството...
Прочети повече
Как да се оправим с нападателен младеж?

За страдание, макар напъните и контрамерките, младежът постоянно става нападателен към родители, братя и сестри или връстници. Как да действаме тогава?  На първо място, коства си:

1. Погрижете се за атмосферата в фамилията - младежът се нуждае от възприятие за сигурност и приемане. В случай на младежка експанзия човек би трябвало да покаже опълчване и отрицание на държанието, само че не да го упреква, а по-скоро да уточни по какъв начин да поправи породената щета. Агресивният младеж наложително би трябвало да понесе следствията от държанието си, само че не трябва да му крещят или упрекват, защото това може в допълнение да подхрани несъответстващо държание.

2. Установете правила и разпореждания вкъщи - нападателният младеж би трябвало да знае, че има избрани последици за неприятното държание. Родителите постоянно би трябвало да постановат своите условия и упования и да не се поддават на молбите на младежа за намаляване или анулация на следствията. Родителят дефинира разпоредбите без да дава и крачка обратно!

3. Избягвайте физическото наказание - то е обвързвано с поддържане на експанзия у подрастващите, тъй че си коства да изберете друг вид последици за отрицателното държание. Ако злоупотребяващ младеж е развалил продукт, той би трябвало да го купи назад или да заплати за ремонта му със лични пари. Удрянето може да отстрани експанзията от родителите, само че ще направи детето нападателно към другите, да вземем за пример връстници или учители, и ще излее гнева си върху тях.
5 вида хора, с които е по-добре да не поддържате връзка с тях и да избягвате
Токсичните хора може да са на всички места към нас. В работата, в обкръжението, някои от приятелите ни, а даже и в фамилията ни. Тук ще в...
Прочети повече
4. Запишете вашия младеж в спомагателни спортни действия, които ще му разрешат да изхвърли непотребната сила, като бойни изкуства. В тези цласове има правила и силата може да се употребява по избран метод, което учи на дисциплинираност.

5. Дискретно контролирайте какво прави вашият младеж в интернет  и какви компютърни игри играе. Често експанзията при подрастващите към родители и връстници може да е резултат от игри с принуждение, убийства, оръжия.

6. Ежедневно говорете с него, обяснете му вярно йерархията в фамилията и не му позволявайте да се постанова с дебелоглав, отвод за нещо и други сходни.

7. Изолирайте детето от заобикалящата го среда, вземете предметите, които унищожава, или при положение на изпадане в полуда, ограничете свободата, тъй че нападателният младеж да не нарани себе си или другите.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР