Агресивните водачи ще бъдат призовавани в районното и ще им

...
Агресивните водачи ще бъдат призовавани в районното и ще им
Коментари Харесай

Комисар Бойко Рановски: Няма как на всеки завой да има постоянно пътни полицаи

Агресивните водачи ще бъдат призовавани в районното и ще им бъде правена цялостна инспекция. Това е една от ограниченията, които се вземат от страна на " Пътна полиция ", с цел да се понижи черната статистиката на пътя, сподели в студиото на " Денят стартира " комисар Бойко Рановски - шеф на " Пътна полиция ". По думите му, два пъти повече спрямо предходната година са хванатите с опиати зад кормилото.

Усилията на органите на реда са ориентирани най-вече към предварителна защита на безразсъдното шофиране, тъй като неправилното изпреварване и превишената скорост остават главните аргументи за произшествията на пътя. За задачата ще бъдат сложени още камери на пътя. Всеки може да подаде сигнал на телефон 112, в случай че стене очевидец на нападателно държание на пътя, сподели Рановски. Според него, неправилното изпреварване, навлизането в лентата за насрещно придвижване и превишената скорост са главните аргументи за пораждане на тези тежки пътно-транспортни катастрофи през последните дни от 16 ноември насам.

Няма толкоз доста служители на реда и всички участници в придвижването би трябвало да схванат, че Министерство на вътрешните работи не е единствената институция, която може да въздейства на пътно-транспортната конюнктура обстановка в страната. Министерство на вътрешните работи е част от институциите, които въздействат, само че не всичко в Министерство на вътрешните работи. Контролните органи не са единствено в Министерство на вътрешните работи, има такива в ИА " Автомобилна администрация ", има в АПИ, тъй че не сме единствените, които да повлияем на тази тежка пътно-транспортна конюнктура, сподели комисар Рановски.

 комисар Бойко Рановски, шеф на " Пътна полиция ": Ние сме един главен фактор, който може да повлияе посредством контрола, само че няма по какъв начин на всеки завой, на всеки километър, на всеки сектор, където стават тежки произшествия, да има непрекъснато полицейско наличие. Това, което ние подхващаме, с контрола, който реализираме, с това, че постановяваме близо 1 млн. наказания годишно ние вършим активност, която въздейства на водачите, само че не сме единствените, които можем да им повлияем.
Нашата статистика демонстрира, че 96% от злополуките стават по виновност на водачите. Основният фактор, който въздейства на пътно-транспортната конюнктура това е държанието на лидера на пътя, само че то се построява през годините преди той да е станал лидер. След това стигаме до образованието, което не е на нужното равнище - има и хора, които не ги образоват както би трябвало. Предлагат се шофьорски курсове за 300 лева, което е нереална цена, с цел да се организира курс по всички правила и условия. Това са курсове, които се организират фиктивно и тези хора излизат необучени. След това излизат на пътя и се вижда какво се случва, сподели още шефът на " Пътна полиция ".

По думите му, сега разполагат с 24 стационарни и 148 мобилни камери. Има подписан контракт за доставка на нови 28 портативни камери. Текат периодите за тази доставка и се надяват преди Нова година да бъдат доставени и да бъдат пуснати в приложимост. Текат и процедури за спомагателни 56 портативни и 15 стационарни камери, посочи още комисар Бойко Рановски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР