Агенцията за военно разузнаване на Франция заключи, че неизстреляна палестинска

...
Агенцията за военно разузнаване на Франция заключи, че неизстреляна палестинска
Коментари Харесай

Френското разузнаване казва, че палестинска ракета е вероятната причина за експлозията в болница в Газа

Агенцията за военно разузнаване на Франция заключи, че неизстреляна палестинска ракета е евентуалната причина за смъртоносната детонация в арабската болница Ал-Ахли в Газа, както израелски и палестински чиновници продан на виновност за гърмежа.

Дирекцията за военно разузнаване (DRM) сподели в петък, че неверна палестинска ракета с избухлив заряд от към 5 кг е евентуалната причина за гърмежа и нито една от нейните разследващи данни не сочи израелски ракетен удар.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 елементаКак Израел ще провежда сухопътното си навлизане в Газа Израел има за цел да постави завършек на отговорността си за Газа, до момента в който се задава наземна атака Снимки: Палестина манифестации на взаимност по света Какво е въздействието на войната на Израел в Газа върху арабските народи? завършек на списъка

DRM сподели, че размерът на детонацията подхожда на ракетите, употребявани от палестинската формация Хамас, и кратерът от удара е бил прекомерно дребен, с цел да бъде породен от израелска ракета.

„ Няма нищо, което да ни разрешава да кажем, че това е израелски удар, само че най-вероятният [сценарий] е случай с изстрелване на палестинска ракета “, сподели почитан френски боен пред кореспонденти, поискал анонимност.

DRM не предложи подобен брой на смъртните случаи, само че сподели, че евентуално е по-нисък от 471 смъртни случая, обявени от палестински чиновници.

Длъжностното лице сподели, че оценката се основава на класифицирана информация, сателитни изображения, разследваща информация, споделена от други страни и информация от отворен източник, в това число изображения, показващи леки структурни вреди в болничното заведение и относително малко цивилни движимости на мястото на гърмежа.

Френският президент Еманюел Макрон подреди на DRM, който нормално не оповестява работата си обществено, да показа констатациите си на фона на спорни сметки за това кой е направил офанзивата.

Оценката на френското разузнаване добавя вълната от изказвания и насрещни изказвания за гърмежа в болничното заведение, който провокира митинги в Близкия изток.

Палестинските публични лица упрекнаха детонацията в израелски въздушен удар, до момента в който Израел сподели, че е породена от ракета, изстреляна от въоръжената формация Палестински ислямски джихад, която отхвърли да носи отговорност.

Разследване на Ал Джазира, основано на видеозаписи, хвърли подозрение върху изказванията на Израел, че мълния, снимана в новинарско предаване онлайн, е била породена от неизстреляна ракета, блъснала болничното заведение.

Съветът за национална сигурност на Съединените щати съобщи по-рано тази седмица, че неговата „ настояща оценка “ е, че Израел не е виновен за детонацията.

Министерството на здравеопазването на Газа сподели, че 471 души са били убити при детонацията, броят на жертвите, съгласно Израел, е съзнателно повишен.

Американските разследващи организации пресметнаха, че броят на жертвите е сред 100 и 300 души.

В петък Организация на обединените нации прикани за без значение следствие на детонацията.

„ Има ясна нужда от следствие, без значение следствие на случилото се “, сподели Равина Шамдасани, представител на Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида, по време на конференция в Женева.

„ Трябва да има отчетност. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР