Агенцията за вътрешна сигурност на Полша е задържала двама организатори

...
Агенцията за вътрешна сигурност на Полша е задържала двама организатори
Коментари Харесай

Неонацисти се изгавриха с паметта на десетки евреи в Полша и опитаха да организират концерт в чест на Хитлер

Агенцията за вътрешна сигурност на Полша е задържала двама уредници на концерт на неофашистка група, който е трябвало да се състои на 21 април в Южна Полша по случай рождения ден на Адолф Хитлер, заяви радиостанция РМФФМ.
Около 300 сътрудници на полските спецслужби са създали обиски през вчерашния ден и през днешния ден на разнообразни места, свързани с организацията на концерта, който по този начин и не се е състоял. Конфискувани са били плакати и флагове с неофашистки знаци.
Задържаните ще бъдат изпратени в прокуратурата в град Валбжих, където на следващия ден ще им бъдат повдигнати обвинявания в неофашистка агитация.
В края на януари тази година в Полша избухна скандал, откакто ТВН сподели журналистическо следствие, направено със скрита камера на едно от мероприятията на неонацисти през май 2017 година, на което се е отбелязвал рождения ден на Хитлер (20 април). На записа се вижда по какъв начин участниците в сборището популяризират водача на немските националсоциалисти, носейки свастики и униформи на вермахта.
Прокуратурата заведе дело за " обществена агитация на фашизъм или различен тоталитарен строй ". На седем полски жители към този момент са повдигнати обвинявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР