Агенцията за социално подпомагане започна да приема заявления за еднократна

...
Агенцията за социално подпомагане започна да приема заявления за еднократна
Коментари Харесай

Приемат заявления за помощ от 300 лв. за ученици в I, II, III, IV и VIII клас

Агенцията за обществено подкрепяне стартира да приема заявки за еднократна помощ от 300 лв. за възпитаници записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас за образователната 2023/2024 година.

Сумата се изплаща на два пъти. Половината, след влизане в действие на заповедта за разпределяне, а остатъкът - при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение.

Право на еднократната помощ имат всички деца, без значение дали учат в държавно, общинско или частно учебно заведение, при изискване че живеят непрекъснато в страната и не са настанени за развъждане отвън фамилията. 300 лв. получават родители, осиновители, приемни фамилии, настойници, попечители, без значение от размера на техните приходи. Средствата подлежат на възобновяване, в случай че ученикът не постъпи в учебно заведение, не продължи да учи през втория образователен период или в границите на 1 месец от образователната година е позволил отсъствия от 5 образователни часа без уважителни аргументи.

Документи, родителите и настойниците подават до 15 октомври в дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашния си адрес. Към попълненото заявление се ползва и уверение от образователното заведение, че детето е записано в съответния клас, когато документът се подава преди 15 септември, заявките могат да се подават както персонално, по този начин и посредством лицензиран пощенски оператор с предложена поща, по електронен път в дипломиран автограф или през административните електронни услуги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР