Агенцията за социално подпомагане проведе информационно събитие в рамките на

...
Агенцията за социално подпомагане проведе информационно събитие в рамките на
Коментари Харесай

„Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания“ - как да я постигнем

Агенцията за обществено подкрепяне организира осведомително събитие в границите на информационна акция за разпространение на дейностите по план BG05M9OP001-2.038–0001–С01 „ Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания “, финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

Основна цел на плана е основаване на опция за самостоятелен живот на хората с психологични разстройства и с умствена назадничавост посредством даване на качествени и налични услуги в общността.

Събитието на тематика „ Прилагане на Механизъм за оценяване удовлетвореността на потребителите от предлаганите услуги в новата среда “ се организира на 20.10.2022 година в гр. Ямбол. В него взеха присъединяване представители на Агенцията за обществено подкрепяне, директно ангажирани с използването на механизма, както и представители на администрацията в общини, в които се разкриват нови обществени услуги.

По време на събитието беше показан напредъкът на дейностите по плана, както и главните правила и провокации на деинституционализацията на грижата за лица с психологични разстройства и с умствена назадничавост.

От месец септември 2021 година, до края на месец август 2022 година са изведени общо 312 консуматори от профилирани институции и трайно пребиваващи пациенти от ДПБ. Всички лица са настанени в новоизградени обществени услуги за резидентна грижа, разкрити по стадий 2 от Проекта.

Закрити са три профилирани институции – ДПЛУИ – с. Преколница, общ. Кюстендил, ДПЛПР – с. Заберново, общ. Малко Търново и ДПЛПР – с. Раздол, общ. Струмяни. Стартирана е процедура по закриване на още два дома – ДПЛПР – година Лакатник, общ. Своге и ДПЛПР – Дряново.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР