Агенцията за социално подпомагане проведе информационно събитие и пресконференция в

...
Агенцията за социално подпомагане проведе информационно събитие и пресконференция в
Коментари Харесай

АСП представи в Сандански напредъка по проект - „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания“

Агенцията за обществено подкрепяне организира осведомително събитие и конференция в гр. Сандански, за разпространение на дейностите по план BG05M9OP001-2.038–0001–С01 „ Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания “, финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

По време на събитието, в ролята си на преподавател и модератор, доктор Владимир Сотиров, психиатър и началник на център за психологично здраве „ Адаптация “, презентира тематиката „ Деинституционализация – правила и провокации “, акцентирайки за ролята на институциите, страната и обществото, както и обвързваните проблеми по плана. Г-жа Елица Транчева - Началник отдел в Инспектората на АСП и специалист по плана, показа дейностите по плана, напредъка на осъществяване, предстоящите резултати, като уточни и съответни образци. По време на семинара шефът на ДСП-Сандански – госпожа Елеонора Сливкова, показа своята персонална позиция като човек, който дълги години се бори за промени в бранша и за това по какъв начин обществото възприема хората от центровете за профилирана грижа в района.

По време на срещата се подчертава също, че област Благоевград показва огромна последователност на концепциите, свързани с плана, като на този стадий на територията на региона са открити 4 нови центъра за грижа за лица с психологични проблеми в село Каменица, община Струмяни. Новите центрове са с съвременна база, като всеки център разполага с по 15 потребителя.

Основна цел на плана е основаване на опция за самостоятелен живот на хората с психологични разстройства и с умствена назадничавост посредством даване на качествени и налични услуги в общността.

Участници в събитието бяха представители на Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “ – Благоевград, дирекции „ Социално подкрепяне “ в Благоевград, ДСП-Сандански, Община Струмяни, Община Благоевград, шефове и обществени служащи от центровете за даване на обществени услуги в общината, локални и районни медии.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР