Агенцията за социално подпомагане (АСП) започва кампания за предоставяне на

...
Агенцията за социално подпомагане (АСП) започва кампания за предоставяне на
Коментари Харесай

АСП започва да дава еднократните помощи за отопление от 300 лв.

Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) стартира акция за даване на на хора и фамилии от уязвими групи за превъзмогване на последствията от увеличение на цените на горивата и изключителната епидемиологична конюнктура. Новата помощ беше въведена от служебното държавно управление на 4 ноември, като по бюджета на Министерството на труда и обществената политика са планувани 15 млн. лева за изплащането й. Очаква се с нея да бъдат подкрепени към 50 000 фамилии в затруднено състояние през идния зимен сезон, оповестиха от организацията.

Право да я получат имат хората и фамилиите, които са получили отвод за разпределяне на целева помощ за отопление за идния зимен сезон заради превишаване на избрания диференциран приход с до 30 лв. или поради несъблюдение на условието за 6-месечна наложителна регистрация като безработни, която обаче е дейна към 1 ноември. Тези хора не е належащо да подават още веднъж заявки в дирекциите „ Социално подкрепяне “, с цел да получат помощта. Тя ще им бъде предоставена по облекчена процедура и оптимално бързо след служебна инспекция на данните.

На тази поддръжка могат да разчитат и хората, които дават отговор на критериите, само че не са подали своите документи в избрания период за подаване на заявки за помощ за отопление, който изтече на 31 октомври 2021 година Те би трябвало да подадат заявление-декларация в дирекция “Социално подкрепяне “ по сегашен адрес най-късно до 23 ноември, в което да заявяват прихода си за 6 поредни месеца в интервала 1 април до 30 септември 2021 година.

Образецът на заявката е оповестен на интернет страницата на Агенцията за обществено подкрепяне, в рубриката „ Социално подкрепяне “, подрубрика „ Еднократна финансова поддръжка за отопление “:.

Поради усложнената епидемиологична конюнктура в страната е целесъобразно хората да не посещават персонално приемните на дирекциите „ Социално подкрепяне “, а да изпращат заявките посредством лицензиран пощенски оператор, по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване или на електронната поща на дирекция „ Социално подкрепяне “. Повече информация можете да получите на следния линк:.

Помощта ще бъде изплатена еднократно през декември 2021 година, съгласно определеният от хората метод – по персонална банкова сметка или посредством „ Български пощи “ ЕАД. В случай, че някой няма опция да получи персонално помощта си в пощенския клон, това може да направи негов роднина/близък с нотариално заверено пълномощие. За да се подсигурява оптимално приемането на еднократна финансова поддръжка е целесъобразно превеждането й да става по банков път.

Неполучените през декември 2021 година средства за еднократна финансова поддръжка се възвръщат в държавния бюджет. Агенцията за обществено подкрепяне ще осведоми навреме за интервала на погашение на еднократната финансова поддръжка в пощенските клонове в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР