Агенцията за хората с увреждания създаде интерактивна карта с достъпни

...
Агенцията за хората с увреждания създаде интерактивна карта с достъпни
Коментари Харесай

Агенцията за хората с увреждания създаде интерактивна карта с достъпни обекти в България

Агенцията за хората с увреждания сътвори интерактивна карта с налични обекти в България, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика. Достъпните обекти в България, които жителите сами записват в особено основания указател на организацията, към този момент могат да се пресъздават посредством интерактивна карта.

Новата функционалност на регистъра разрешава всеки въведен в него обект, след валидизация на координатите за местоположението му, да се маркира върху картата на България с познатия знак за място, което е налично за хора с увреждания. След кликване върху знака се появява подробната карта с информация за обекта, в това число за детайлите на досегаемост – наличен вход, обезпечени паркоместа, обезпечени услуги за незрящи хора, услуги за превод на български жестов език, налични туристически направления, приспособени санитарни пространства, гишета и други

Регистърът на Агенцията съдържа единствено обекти, които жителите са въвели. Всеки може да го направи по електронен път, като попълни в особено създадена от Агенцията карта данните за обекта – название, активност, адрес, както и информацията за достъпността му.

Регистърът е наличен на уеб страницата на Агенцията за хората с увреждания в. Гражданите могат да търсят съответните обекти по област, община, обитаемо място. Търсенето може да е и по бранш и категория.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР