Агенцията за държавна финансова инспекция най-сетне има нов директор на

...
Агенцията за държавна финансова инспекция най-сетне има нов директор на
Коментари Харесай

Финансовият контрол най-сетне с нов шеф на мястото на изчезналия

Агенцията за държавна финансова ревизия най-накрая има нов шеф на мястото на неявявалия се от повече от месец и неоткриваем за финансовия министър предходен началник Георги Начев, който в последна сметка бе уволнен ог Асен Василев на 1 юли.

На поста е назначен Стефан Белчев, оповестиха от финансовото ведомство в петък.

Той има 25 години професионален опит в региона на вътрешния одит и финансовия надзор в обществения бранш, осведомят от министерството.

Завършил е магистърската си степен по стопанска система в Свищовската академия " Д. А. Ценов ". Има научна степен " лекар по стопанска система " с научна компетентност " Счетоводна отчетност, надзор и разбор на стопанската активност ". Започнал е трудовият си път през 1996 година като финансов инспектор в Столично ръководство на " Държавен финансов надзор ". Поетапно е притеглен като финансов специалист в Главно ръководство на " Държавен финансов надзор “, като по-късно е работил като държавен вътрешен инспектор в Агенцията за държавен вътрешен финансов надзор. От 2006 е шеф на дирекция " Вътрешен одит " в Министерството на финансите, а от 2016 - шеф на дирекция " Методология на контрола и вътрешен одит " в МФ.

От ведомството напомнят, че Начев е уволнен след инспекции на успеваемостта на работата на АДФИ, открили редовно несъблюдение на отговорностите по управление. Това пречи на отбраната на обществените финансови ползи и по по-голямата част от получените сигнали, тъжби и оферти от физически и юридически лица не са осъществени финансови инспекции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР