Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) започва финансови инспекции на

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) започва финансови инспекции на
Коментари Харесай

Инспектори проверяват общините, загасили уличното осветление

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) стартира финансови инспекции на общините, въвели ограничавания при обезпечаване на улично осветяване и други услуги за жителите с претекст огромните си разноски на електрическа енергия.

Това става със заповед на министъра на финансите Асен Василев и бе обявено по-рано през днешния ден и от премиера Кирил Петков.

Инспекторите ще ревизират заложените и обезпечени средства за тези общини, размера на разноските за електрическа енергия за интервала от м. октомври 2021 година до м. февруари 2022 година и ще бъдат съпоставени с тези за същия интервал на миналата година. Следва да бъдат тествани и извършените публични поръчки за доставка на електрическа енергия, както и подхванатите ограничения за понижаване на разноските за електрическа енергия.

За общините, в които инспекцията не откри нарушавания, ще бъде прибавен механизъм за отплата на по-високите сметки за електрическа енергия. На общините, за които се открият нарушавания на нормативните актове, уреждащи бюджетната, финансово-стопанската или отчетната активност, или знаци за осъществени измами, надлежно се открият породени вреди, ще бъде потърсена административно-наказателна и имуществена отговорност, според пълномощията на АДФИ.

Вицепремиерът Василев желае от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) да даде информация за фактурираната електрическа енергия и разноските за ел. сила за интервала от м. октомври 2021 година до м. февруари 2022 година и същия интервал на миналата година. Това би трябвало да стане в период от три работни дни от приемане на фактурите през м. февруари 2022 година сдружението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР