Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Институтът на дипломираните

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Институтът на дипломираните
Коментари Харесай

ИДЕС и АДФИ подписаха споразумение за сътрудничество

Агенцията за държавна финансова ревизия ( АДФИ ) и Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България ( ИДЕС ) подписаха съглашение за съдействие, с което двете страни поемат уговорката да обединят своите старания за възстановяване на сферата, в която оперират. Чрез развиване на работлив разговор и партньорство, организациите ще работят за използване на одобрени интернационалните правила и практики в сферите си на активност. На база на подписания документ, ИДЕС и АДФИ ще построяват и развиват ефикасни и ефикасни форми на обществено-икономически взаимоотношения, като в това време работят дружно за повишение на престижа на двете организации и подсилване на публичното доверие към тях.

Взаимното обезпечаване на дейна поддръжка ще помогне на сътрудниците да реализират разпространение на задачите, дейностите и професионалните ползи на страните в съглашението – към това се сплотиха сътрудниците, в лицето на шефа на АДФИ, Стефан Белчев и Председателя на ИДЕС, Бойко Костов. Споразумението беше подписано по време на къса гала в постройката на Агенцията за държавна финансова ревизия.

„ Познаваме добре Агенцията за държавна финансова ревизия и имам вяра, че до този миг съумяваме да вървим в една посока. С подписването на съглашението за съдействие ще можем да работим още по-тясно и целеустремено към подобряването на средата, в която и двете организации работят “, показа Председателят на ИДЕС, Бойко Костов.

„ Благодаря за доверието, че избрахте АДФИ за сътрудник, с който да поддържате професионални връзки “, съобщи Стефан Белчев, шеф на АДФИ. „ От нас зависи написаното в съглашението да не остане единствено на хартия – от наша страна разчитайте да бъдем дейни във всички бъдещи планове “, добави той.

Организациите набелязаха няколко съответни посоки, в които ще насочат своите обединени старания, а точно:

1. Организиране и реализиране на взаимни мероприятия, като работни срещи, семинари, полемики, кръгли маси, конференции и други, за предложение на работещи решения за възстановяване на счетоводно-отчетната сфера.

2. Извършване на разбори и оценки на настоящи нормативни актове и практики, и формулиране и осъществяване на начинания за тяхното рационализиране.

3. Провеждане на взаимни образования за показване на положителни практики, за повишение равнището на осведоменост измежду заинтригуваните страни.

4. Осъществяване на взаимни действия при подготовката и осъществяването на планове по характерни въпроси, свързани с финансово-отчетната активност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР