Агенцията за авиационна безопасност на ЕС отне забрани на пакистанските

...
Агенцията за авиационна безопасност на ЕС отне забрани на пакистанските
Коментари Харесай

Пакистанските авиолинии няма да летят в Европа

Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз лиши забрани на пакистанските авиолинии да реализират полети в Европа за период от 6 месеца, заяви ТАСС.
Решението е взето след послание на министъра на авиацията към Народното събрание на Пакистан, в което споделя за съществуването на доста водачи със съмнителни лицензи.
Решението за възбрана влиза в действие от 1 юли, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че след злополука на аероплан „ Еърбъс А320 “ на „ Pakistan International Аirlines “ на 22 май в Карачи, инспекцията откри, че 262 водача са отстранени от полети, до момента в който тече инспекцията на техните лицензи.
Разследващите са на мнение, че съществена причина за рухването на самолета е човешки фактор – по време на излитането водачите от самото начало са коментирали епидемията от ковид. Смята се, че към 40 % от пакистанските водачи летят с подправени лицензи.
Това беше повода Виетнам да „ приземи “ всички пакистански водачи и тези, които са получили дипломите си в Пакистан, до момента в който тече инспекция за достоверността на притежаваните от тях документи.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР