Агенцията по заетостта стартира процедура за кандидатстване на работодатели за

...
Агенцията по заетостта стартира процедура за кандидатстване на работодатели за
Коментари Харесай

Започва третият етап на мярката 60/40

Агенцията по заетостта започва процедура за кандидатстване на работодатели за погашение на средствата по реда на Постановление 151 от 03.07.2020 година за опазване на заетостта на служащи и чиновници след интервала на изключителното състояние, което е изменено и допълнено с Постановление 278 от 12.10.2020 година Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията.

Така стартира третият стадий на мярката "60/40 ". Регламентираната поддръжка за новия стадий е още веднъж в размер на 60 на 100 от осигурителния приход на служащите и чиновниците, само че към този момент за месец август и ще се дава за интервал до 3 месеца, считано от 1 октомври до 31 декември 2020 година

Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща изискванията, условията, реда и метода за кандидатстване, са оповестени на електронния уебсайт на Агенцията по заетостта, в рубриката "Финансови тласъци за опазване на заетостта ". Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този стадий на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като да вземем за пример скъсен пример на заявление и понижен пакет приложения към него.

От Агенцията обръщат внимание, че и при този трети стадий от поддръжката по мярката 60/40, според настоящите нормативни документи, заявката и документите за погашение на средства по реда на Постановлението следва да се подават към Дирекция "Бюро по труда ", обслужваща територията по мястото на работа на служащите и чиновниците, без значение от метода на подаването им. В случай на повече обекти в разнообразни обитаеми места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за служащите и служителитe от всички обекти в една Дирекция "Бюро по труда ", на чиято територия се намира най-малко един обект на работа.

Препоръчително е, работодатели, които реализират активност на обекти на територията на Столична община и отвън нея, да подават документи за кандидатстване в Дирекция "Бюро по труда ", която обслужва територията на обекта/тите отвън София.

Документите могат да се подават по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване /ССЕВ/ или посредством лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция "Бюро по труда ".

Всички териториални поделения на Агенцията по заетостта в страната са разполагаем за въпроси и спомагателна информация на претенденти, срещнали се с оповестените документи за кандидатстване по Постановление на Министерски съвет 151/03.07.2020 година, изменено и допълнено с Постановление на Министерски съвет 278/12.10.2020 година, за погашение на средства за опазване заетостта на служащи и чиновници след интервала на изключителното състояние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР