Агенцията по вписванията потвърди, че проведеното заседание на Изпълнителния комитет

...
Агенцията по вписванията потвърди, че проведеното заседание на Изпълнителния комитет
Коментари Харесай

Бербатов спечели засега битката срещу БФС на Боби Михайлов за новия конгрес

Агенцията по вписванията удостовери, че извършеното съвещание на Изпълнителния комитет на БФС на 19 август 2021 година е нелигитимно и постанови отвод да бъде вписано в Търговския указател настояването за оповестяване на обществена покана за привикване на Конгрес на БФС на 18 март 2022 година

Мотивите за отхвърли се препокриват напълно с описаните от екипа на Димитър Бербатов нарушавания на Устава на БФС в писмо до министъра на правораздаването, Агенцията по вписванията, министъра на младежта и спорта, футболните клубове, членове на БФС, и членовете на Изпълнителния комитет на БФС, съобщи БГНЕС.

" Съгласно член 50, алинея 2 от Устава на сдружението съвещанията на ИК се привикват от президента, а при негово неявяване - от вицепрезидент или различен вицепрезидент, избран от ИК за всеки обособен случай. В случая обаче показаната към заявката покана за привикване на съвещание на ИК не е подписана от вписания представляващ сдружението, както и не са налице данни лицето подписало поканата да е упълномощено от подобаващ представител да привиква съвещание на ИК.

На последващо място, към заявката не са показани доказателства за съблюдаване на планувания в чл.50, алинея 3 от устава на сдружението ред за привикване на Изпълнителния комитет на сдружението. Действително, прибавен е лист на поканените, само че същият не съдържа дата, на която са положени подписите, т.е. не е допустимо да се реши спазен ли е срокът от 5 работни дни преди планувания ден, открит в чл.50, ал.3 от Устава. Още повече, от по този начин показания лист не се открива ПЕТЪР СТЕФАНОВ ВЕЛИЧКОВ да е поканен за по този начин извършеното съвещание на ИК. От приложените документи не се открива посоченото лице да е съответно поканено по реда на чл.50, ал.3 от Устава ", са част от претекстовете за отхвърли за регистриране.

" Следва да бъдат изброени и други пропуски, препятстващи уважаване на отправеното заявление, а точно:

1. Представен е присъствен лист с подписи на присъствалите членове на съвещанието от 19.08.2021г., от наличието на който се открива, че четирима от членовете се съставляват от пълномощници. Към заявката не са показани пълномощни, като представянето им е належащо за определяне размера на представителната власт на пълномощниците, както и определяне на годното пораждане на декларираните за регистриране условия. Същевременно в протокола от съвещанието на ИК се установи, че е показано пълномощие за Камен Костадинов, само че това събитие не се открива от приложения присъствен лист.

2. За засвидетелствуване верността на наличието на протокола от извършеното съвещание на ИК в член 50, алинея 6 от Устава на сдружението е планувано условието за съвещанията на ИК да се води протокол, който се подписва от протоколчик, ръководещия съвещанието и от всички присъстващи членове. Представеният към актуалното заявление протокол от извършено съвещание на ИК не е подписан от определения протоколист Юлия Камишева ", продължава мотивацията на отхвърли за регистриране.

" Не се удивлявам от отхвърли, даже в противен случай. Всичко следва естествения ход на нещата. Крайно време е Борислав Михайлов и БФС да стартират да съблюдават Устава на БФС и закона и да се придържат към тях в дейностите си, а не - водени от страсти, егоцентризъм и чувство, че са над закона и тези лимитирани права, които клубовете са им делегирали ", разяснява Петър Величков, част от екипа на претендента за президент на БФС Димитър Бербатов.

" За страдание Михайлов тежко подвежда уважавани футболни деятели и обществени персони, които са част от Изпълнителния комитет на БФС. Михайлов влиза в капан след капан и се доорезилява пред клубовете, футболната общност в България, УЕФА и ФИФА. Така, както го направи и с несъстоятелните си причини за непризнаване на подписката на повече от една трета от клубовете, членове на БФС, за привикване на Конгрес - в жанр на слаб управител и дилетант в администрацията. Смятате ли, че внасяйки 191 заявления на клубове за конгрес, имаме единствено толкоз? Разбирате ли за какво не внесохме всички заявления, с които разполагаме? Знаехме, че ще има репресии към клубовете, чакаме и че преди конгреса тези репресии ще се засилят. Ето за какво не показахме целия размер на “подкрепата ” и “любовта ” на клубовете в България към Михайлов. Смятате ли, че в случай че протоколи с решение на управителните препоръки бяха нужни по Устава на БФС и закона, щяхме да внесем и заявления без съпътстващи протоколи? Но, както споделих, Михайлов влиза в капан след капан и демонстрира същинското си лице и благоприятни условия. Прекрасен някогашен футболист и слаб сегашен управител и админ. Ако се зачетете в решението на Агенцията по вписванията, ще разберете, че измежду претекстовете за отхвърли е и неналичието на покана към мен като член на Изпълнителния комитет за наличие на съвещанието. Така за следващ път още веднъж лъсват нелепостите, които Михайлов приказва. Той развяваше някакви листчета, които, съгласно него, показвали, че ме бил махнал от Изпълнителния комитет. Е, ето ви следващо публично доказателство за лъжите, които сипе ", добави Петър Величков.
 Атанас Фурнаджиев: Нищо не постанова провеждането на ексклузивен Конгрес на БФС Атанас Фурнаджиев: Нищо не постанова провеждането на ексклузивен Конгрес на БФС
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев е на мнение, че няма причина футболният съюз да привиква ексклузивен Конгрес, откакто постоянният...

Прилагаме ви още един път и писмото, което екипът на Димитър Бербатов изпрати на 24 август на вниманието на министъра на правораздаването, Агенцията по вписванията, министъра на младежта и спорта, футболните клубове, членове на БФС, и членовете на Изпълнителния комитет на БФС:

„ Обръщаме се към всички вас, с цел да ви осведомяваме за следващото жестоко нарушаване на Устава на БФС от настоящето управление на футболния съюз по отношение на оповестеното пред медиите привикване на конгрес на БФС, оповестен за 18.03.2022 година

Обръщаме внимание на всички вас и най-много на Агенцията по вписванията, че съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 година, както и решенията, взети на него, са изцяло нелигитимни и взети посредством жестоко тъпчене на Устава на БФС.

Според Устава - съвещание на Изпълнителния комитет на БФС се привиква от президента, първия вицепрезидент или различен вицепрезидент, 5 работни дни преди самото съвещание с писменна покана, изпратена по е-поща или факс, или посредством връчване персонално против автограф на ВСИЧКИ членове на Изпълнителния комитет. Поканата съдържа дневния ред на съвещанието, дата, място и час на провеждането му. Справка - чл.50 от Устава на БФС.

1. Поканата за съответното съвещание на Изпълнителния комитет на БФС е подписана от Борислава Михайлов. Към момента на свикването на това съвещание Борислав Михайлов не е нито президент, нито първи вицепрезидент, нито вицепрезидент на БФС. Справка - Търговския указател към 19.08.2021 година
 Бербатов, Стилиян и Мартин Петров демонстрираха по какъв начин българският футбол се ръководи със боязън Бербатов, Стилиян и Мартин Петров демонстрираха по какъв начин българският футбол се ръководи със боязън
Обиколих всички тимове с екипа си – нещо, което в никакъв случай не е правено. 531 места, с цел да е допустимо и комфортно за всичко. Събрахме нуж...

2. Петър Стефанов Величков като пълновръстен член на Изпълнителния комитет на БФС не е получавал писмена покана по е-поща, факс или посредством връчване против автограф за това съвещание на изпълкома. Т.е. - не са поканени ВСИЧКИ членове на Изпълнителния комитет.

3. Поканите до защити членове на Изпълнителния комитет - а не до ВСИЧКИ, са изпратени два календарни дни преди самото съвещание на Изпълнителния комитет, с което не е спазено и предизвестието от 5 работни дни.

4. Дневният ред на нелигитимно свиканото съвещанието на Изпълнителния комитет не включва точка, обвързвана със свикването на Конгрес на БФС. В тази връзка, имайки поради, че огромна част от членовете на Изпълнителния комитет не са участвали на съвещанието, а са били показани посредством пълномощни, не е имало по какъв начин да бъдат авансово осведомени съответно за това, че ще се разисква свикването на Конгрес на БФС на 18.03.2022 година, и надлежно не е имало по какъв начин да упълномощят съответно представляващите ги сътрудници да изразят с гласоподаване тяхната воля в тази връзка.

Обръщаме внимание на всички вас за това по какъв начин действа и работи това управление на БФС и особено се обръщаме към Агенцията по вписванията, че всичко гореизложено прави съвещанието на Изпълнителния комитет от 19.08.2021 година изцяло нелегитимно.

Това, за жалост, прави нелегитимни всички решения, които са били взети на него и няма по какъв начин, спазвайки Устава на БФС и законовата уредба за ЮЛНСЦ, да бъде законно вписано в Търговския указател решение за привикване на конгрес по силата на решения, взети на съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 година “.

Още от ФУТБОЛ БГ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР