Агенцията по вписванията отказа в четвъртък да впише д-р Таня

...
Агенцията по вписванията отказа в четвъртък да впише д-р Таня
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията отказа да регистрира Таня Андреева като временен директор на Шейново

Агенцията по вписванията отхвърли в четвъртък да впише доктор Таня Андреева като краткотраен шеф на болница " Шейново ".

Новината идва, откакто по-рано през месеца Столичният общински съвет (СОС) си да я назначи като краткотрайно изпълняваща длъжността на мястото на досегашния шеф доктор Румен Велев.

Той беше единственият претендент, явил се на конкурс за позицията, само че не беше определен, макар че е покрил условията.

В отхвърли на организацията, с който Свободна Европа разполага, е посочено, че в решението на СОС няма категорично решение за освобождение на Румен Велев като член на съвета на шефовете и за избор на Таня Андреева като член на съвета.

" Не е допустимо да се реши за възможно вписването като представляващ на разположение, което не е определено в състава на груповия орган за ръководство на сдружението ", пишат от организацията. Отказът може да се апелира.

Изборът на Андреева, която не се е явявала на конкурс за изпълнителен шеф, за краткотрайно изпълняваща длъжността докара до митинги на медици от " Шейново ".

След първото решение на СОС от края на юли Велев подаде тъжба в Софийския градски съд, който тогава спря вписването на Андреева. Областната шефка Вяра Тодева върна решението за преразглеждане, като в средата на септември СОС наново избра Андреева.

Румен Велев е шеф на Втора АГ болница " Шейново от близо 10 години. Той е упрекван за нередности по време на ръководството си от представители на здравната комисия към СОС. Основната от тях е размяната на две бебета при изписването им, която се случи в края на 2022 година Тогава не му беше поискана оставка.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР