Агенцията по вписванията отказа да впише в Търговския регистър (ТР)

...
Агенцията по вписванията отказа да впише в Търговския регистър (ТР)
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията върна БФС на поправителен. Ето защо

Агенцията по вписванията отхвърли да впише в Търговския указател (ТР) поканата на БФС към своите членове за изключителния избирателен конгрес на 15 март в столичен хотел.

Клуб Z видя документите, от които излиза наяве, че е нарушен член 50, алинея 6 от Устава на съюза. В напътствията за “поправителен ” написа, че “препис - извлечение от протокола не е направен съгласно условията на член 50, алинея 6 от устава ”. Има се поради документ от съвещанието на Изпълкома на БФС, на което бе свикано Общото заседание.

“Представеният дубликат извлечение не съдържа решението за избор на ръководещия съвещанието, подписите на ръководещия съвещанието и на всички присъстващи членове на ИК ”, пишат от ТР.

Нататък се показва, че трима от членовете на ИК са били показани от пълномощници, само че не са “представени доказателства в тази тенденция ”.

Така се постановява да бъде показан протокол, който дава отговор на член 50, алинея 6, доказателства за пълномощните, в които е избран и методът на гласоподаване по точките от дневния ред, и - като трета точка: “всички документи следва да бъдат подписани от съответните законно определен представляващ по закон и лицата според устава, разгласен по електронната партида на сдружението ”.

Последното повдига прословутата тематика за нежеланието на сегашните управници на БФС да впишат определения за и.ф. Михаил Касабов за представляващ централата в ТР. До през днешния ден там стои името на Борислав Михайлов. В “Бояна ” не престават да настояват - и през вчерашния ден изпълнителният шеф Борислав Попов пред Българска национална телевизия (виж по-долу), че законът не ги задължава да впишат Касабов на мястото на подалия оставка Михайлов.

Така стана при предходното (оказало се временно) овакантяване на някогашния вратар след расисткия скандал през есента на 2019 година Тогава конгрес не се организира, а година и половина по-късно Михайлов се върна, " с цел да стегне БФС ".
Георги Градев: Михайлов няма никакво желание да се откаже от БФС
Отказът на Агенцията по вписванията за поканата бе коментиран от специалиста в спортното право Георги Градев във Facebook:

“Чл. 47, алинея 2 от Устава е безапелационен, че Михайлов би трябвало да трансферира пълномощията си на Касабов. Според член 7 от Закона за комерсиалния указател вписването има оповестително деяние, т.е. вписаното събитие е станало известно на третите добросъвестни лица от момента на вписването. До този миг не е станало известно на " третите добросъвестни лица ", че пълномощията на Михайлов са извършват от Касабов, както повелява член 47, алинея 2 от Устава.

Защо беше вписан Касабов в ТР през 2019 година, когато Михайлов подаде оставка, а в този момент не е? ”

Градев от години води борби с това управление на БФС. В края на м.г. той съобщи в Z-каста на Клуб Z, че има любимец за правоприемник на Михайлов и в случай че той не се кандидатира, самичък ще влезе в борбата на 15 март. Още тогава Градев планува вероятни ходове от страна на Борислав Михайлов и неговия екип.



Любопитно е, че на 6 декември, когато законният (разбирай вписаният в ТР) ИК на БФС насрочи конгреса, Петър Величков - член на този Изпълком и човек от щаба на Димитър Бербатов, разкри за намерено отправена поръчка от страна на пловдивския предприемач Димитър Георгиев, доближен на Михайлов. На съвещанието в " Бояна " той декларирал на висок глас, че ще се кандидатира за президент, с цел да може след това да апелира конгреса и по този начин Борислав Михайлов да остане отпред.

По-късно Георгиев сподели пред няколко медии, че се бил пошегувал.

“Ако се чудите за какво Михайлов отхвърля да впише Касабов, това е, тъй като Михайлов няма никакво желание да се откаже от ръководството на БФС. Планът му е някой клуб или член на УС да апелира решенията на Конгреса, който би трябвало да се организира на 15 март, с цел да може Михайлов да продължи да ръководи, като даде пълномощие на някой от вице-президентите.

Призовавам лицето Михаил Касабов да се впише в ТР неотложно, както повеляват законът и уставът. Иначе ще бъде запомнен като Пинокио - лъжлива кукла на конци ”, приключва Градев.
Борислав Попов: Не е отвод, а общоприета процедура
" Получихме напътствията на 5 януари. Срокът за представянето на новите документи е 10-и същия месец, само че ние през днешния ден (вчера, 8 януари, бел. ред.) към обяд подадохме поисканите от Търговския указател документи и чакаме неговото решение. Не е налице отвод, а просто общоприета процедура планувана в Закона за показване на спомагателни документи при нужда ", разяснява Борислав Попов пред Българска национална телевизия.

" В момента нямаме терзания за провеждането на Конгреса на 15 март. Подготвени са документите както за излъчването на делегати, по този начин и за съответните други процедури. Очаква се съвещание на Изпълнителния комитет на БФС, на което те да бъдат утвърдени, а по-късно и публикувани по клубовете ", сподели още той.

Попов, който по обучение е правист и с това са свързани функционалностите му в централата, повтори тезата си, че съгласно Устава на БФС не се изисквало регистриране в ТР за събитието, че Михаил Касабов е и.ф.

" Уставът планува две хипотези за заменяне на президента. Първата е в случаите, когато той отсъства по някоя законно открита причина - заболяване или дълготраен отпуск. Тогава той самичък дефинира кой да го замества. В другата догадка, когато той е подал оставка, това заменяне се дефинира от Изпълнителния комитет. Но нито в единия случай, нито в другия се постанова регистриране на заместващия президента ”, твърди Борислав Попов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР