Агенцията по безопасност на храните отчита сериозно намаляване на нарушенията

...
Агенцията по безопасност на храните отчита сериозно намаляване на нарушенията
Коментари Харесай

Симеонов: Намаляват нарушенията по Северното Черноморие

Агенцията по сигурност на храните регистрира съществено понижаване на нарушаванията по Северното Черноморие. Това съобщи във Варна вицепремиерът Валери Симеонов след среща с представители на институции и туристическия отрасъл, съобщи “Фокус”.
Валери Симеонов означи, че не са позволени групови натравяния и инфекции през летния сезон, които да се отразят отрицателно в туризма. Екипите са направили над 1 600 инспекции, като формираните актове са 35, до момента в който през предходната година те са били с 10 повече при по-малък брой инспекции. Тази година са иззети 300 кг храни при 400 кг по отношение на същия интервал на предходната година. Тази година са затворени шест заведения против 16 за предходната година, което е с към три пъти по-малко спрямо 2017-та. По отношение на активността на приходната организация Валери Симеонов уточни, че са запечатани общо 64 заведения. От тях 33 са обжалвали наложената им мярка.
„ За първите осем месеца на годината НАП-Варна е внесла 135 млн. лв. повече по отношение на същия интервал на предходната година. Приблизително три пъти е намалял броят на административните нарушавания за този интервал “, съобщи Валери Симеонов. Анализирайки активността на институциите Валери Симеонов означи, че Агенция „ Митници “ е конфискувала 7 тона алкохол при няколко осъществени инспекции, само че се регистрира растеж в иззетите цигари без бандероли във вътрешността по отношение на предходната година. Спад в установените нарушавания регистрират и от Комисията за отбрана на потребителите, като са формирани 20 акта, свързани с туристически услуги в некатегоризирани обекти. По данни на здравната ревизия през този летен сезон няма открити повишения на допустимите условия за непорочност на морската и питейната вода по Черноморието. Шумовото замърсяване на територията на областите Варна и Добрич е мощно лимитирано, регистрират институциите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР