Агенцията Пътна инфраструктура започна проверка след като взрив при изграждане

...
Агенцията Пътна инфраструктура започна проверка след като взрив при изграждане
Коментари Харесай

Взрив при изграждане на пътя Мездра - Ботевград нанесе щети по къщи в село Ребърково

Агенцията " Пътна инфраструктура " стартира инспекция откакто гърмеж при създаване на пътя Мездра - Ботевград провокира вреди по къщите в село Ребърково. Строителят поема разноските на потърпевшите.

Разхвърчалите се при гърмежа камъни са потрошили керемидите на 15 къщи и стъклата на два автомобила.

" Чух гърма и виждам по какъв начин камъкът пада на децата в сламника, на покрива на сламника ", сподели Петя Димитрова.

" Вътре както си бяхме прилегнали, напряко ни разтресе леглата ", съобщи Мария Георгиева.

" Имаме строшени цигли и от горната страна терасите над къщите, които сме терасирали, с цел да не се свлича земята, камъните стартират да падат и да се свлича зида ", описа Росица Василева.

Специална комисия разказа вредите. Възстановяването ще е за сметка на строителя, оповестиха от Пътната организация.

От началото на годината в региона са осъществени към 20 гърмежа. Хората се оплакват, че единствено за три от тях са били предизвестени. Взривът на 13 ноември, предизвикал вредите, не е измежду тях.

" На една жена мъжът ѝ работи горе и от нея разбрах, да се прибера и да отворя вратите и прозорците ", сподели Росица Василева.

Хората в селото живеят в боязън, защото предстоят още гърмежи в региона.

Строителните действия за модернизацията на трасето на път I-1 Мездра – Люти дол се извършват от Консорциум ДЗЗД " МБ ЛОТ 2-2019 " с участници: " Европейски пътища " АД, " Водно строителство-Благоевград " АД, " Вахостав-СК, а.с. (ООД) според контракт от 2019 година след извършена тръжна процедура по Закона за публични поръчки. Обектът е в градеж и според нормативните условия изпълнителят има застраховка за случаи на произшествия и вреди, нанесени на трети лица.

Репортер: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР