Агенцията "Пътна инфраструктура" обявява обществена поръчка за изработването на технически

...
Агенцията "Пътна инфраструктура" обявява обществена поръчка за изработването на технически
Коментари Харесай

Обявена е тръжна процедура за проектиране на ремонта на 70 км пътища

Агенцията "Пътна инфраструктура " афишира социална поръчка за изработването на механически планове, по които по-късно ще се ремонтират 70 км републикански пътища. Ще се приготвят планове за рехабилитацията на близо 17 км от Златишкия проход - път II-37, 33 км от третокласния път Копривщица-Стрелча, и 20 км от пътя Подгоре-гара Макреш.

Индикативната стойност на поръчката е 893 200 лева без Данък добавена стойност.

Въвеждат се ограничавания в придвижването на Автомагистрала "Тракия " поради ремонт

Поръчката е разграничена на три обособени позиции. Обособена позиция 1 е за правене на механически план на рехабилитацията на близо 33 км от пътя Копривщица-Стрелча. Участъкът стартира от кръстовището с Подбалканския път София-Бургас (при км 0), минава през Копривщица и приключва при започване на гр. Стрелча (при км 32+850). Отсечката е в областите Софийска и Пазарджик.

Трасето на пътя включва шест огромни уреди - по един мост над реките Топлика и Въртопска и четири моста над река Тополница. Индикативната стойност за правене на техническия план е 317 200 лева без Данък добавена стойност. Обособена позиция 2 е за правене на механически план на ремонта на близо 17 км от път Етрополе-Златица, който минава през Златишки проход в Софийска област. Проходът е разграничен на три сектора. Средният сектор от с. Църквище (при 43-ти км) до 35-и км в посока билото на планината, с дължина 7 км, е ремонтиран през 2014 година

Настоящата социална поръчка е за планиране на неремонтираните два сектора - от изхода на Етрополе (при 20-и км) до края на ремонтирания сектор (при 35-и км) и от с. Църквище (при 43-ти км) до Златица (при 45-и км). Проектното решение би трябвало да включва ремонт на подпорни стени, сектори с задействани срутища и мост над река Балъм дере при 44-ти км. Прогнозната стойност за правене на техническия план е 266 800 лева без Данък добавена стойност.

Обособена позиция 3 е за планиране на ремонта на 20 км от пътя Подгоре-гара Макреш в област Видин. Отсечката стартира от центъра на с. Подгоре (при км 0), минава през селата Цар Шишманово и Макреш, и приключва при гара Макреш (при 20-и км) до кръстовището за с. Вълчек. Трасето включва и четири моста. Два от тях са над р. Влаховичка в с. Подгоре и две уреди са над р. Видбол при 4-ти км (преди с. Цар Шишманово) и при 19-и км (преди гара Макреш). Индикативната стойност за правене на техническия план е 255 200 лева без Данък добавена стойност. Кандидатите могат да подават предложения до 17.30 часа на 17 август т.г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР