Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) обяви, че рискува

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) обяви, че рискува
Коментари Харесай

Агенцията за палестинците на ООН обяви, че може да спре работа до края на февруари

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) разгласи, че рискува да се наложи да приключи активността си до края на февруари, откакто 13 страни, в това число съществени донори, оповестиха, че стопират финансирането си, съобщи Агенция Франс Прес. Причината за това са данни за присъединяване на чиновници на организацията в терористичната офанзива на " Хамас " от 7 октомври.

" Ако финансирането не бъде обновено, доста евентуално е да се наложи да прекратим активността си до края на февруари, освен (в Ивицата Газа), само че и в целия район ", сподели в изказване Филип Лазарини, началник на UNRWA.Агенцията работи и на Западния бряг, в Ливан, Сирия и Йордания.

UNRWA, която съгласно Организация на обединените нации е " гръбнакът " на помощта за Газа, беше упрекната от Израел, че е изцяло инфилтрирана от " Хамас ", съобщи БГНЕС.

Йорданският министър на външните работи Айман Сафади " акцентира незабавната нужда интернационалната общественост да поддържа UNRWA, която играе незаменима роля за палестинските бежанци ", по време на среща в Аман с Лазарини, съгласно неговото министерство.

Самата организация обаче индиректно призна легитимността на израелските обвинявания посредством уволнението на четирима свои чиновници, за които се появи информация, че са взели участие в офанзивата на " Хамас ". Обвинените към този момент са общо 12.

Самият общоприет секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че е ужасяващ от разкритията. Въпреки това международната организация упорства организацията да продължи да работи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР