Агенция Ройтерс потвърди автентичността на разпространеното по-рано днес в информационната

...
Агенция Ройтерс потвърди автентичността на разпространеното по-рано днес в информационната
Коментари Харесай

Ройтерс потвърди автентичността на видеото на Ислямска държава от Москва

Агенция " Ройтерс " удостовери достоверността на публикуваното по-рано през днешния ден в осведомителната организация на " Ислямска страна " АМАК видео. В него се вижда по какъв начин няколко мъже с размазани лица и изменени преднамерено гласове, въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове, нахлуват и атакуват хора в " Крокус Сити Хол " в московското предградие Красногорск. Терористичната формация твърди, че видеото е снимано от нейни бойци.

Според " Ройтерс " в записа, който е дълъг към минута и половина, шарката на стените и пода съответствува с тази от други видеа от залата. Съвпадение има и с цвета на дрехата на един от мъжете, за които от групировката към този момент оповестиха, че е измежду причинителите.

Броят на починалите се усили до 137, ранените са над 150. Телата на 62-ма от починалите са разпознати, оповестяват съветските управляващи. Заподозрените за нападението са отведени в Следствения комитет, където следва да бъдат разпитани. Общо 11 души бяха арестувани, като директните причинители на нападението са четирима.

Още в петък.

Руските управляващи, обаче, намекнаха, че Киев евентуално стои зад нападението, а от украинска страна дефинираха изказванията като " неуместни ".

Ако бъде потвъдено, че " Ислямска страна " стои зад атентата в Русия, то това ще бъде най-смъртоносното нахлуване на джихадистката формация на европейска територия. На 13 ноември 2015 година при координирано нахлуване в зала " Батаклан ", " Стад дьо Франс " и заведения в центъра на Париж починаха 130 души, а над 350 бяха ранени.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР