Агенция Reuters пише за дълбока операция на Службата за сигурност

...
Агенция Reuters пише за дълбока операция на Службата за сигурност
Коментари Харесай

Украинските служби с дълбока операция в Сибир - Киев и Москва мълчат?

Агенция Reuters написа за дълбока интервенция на Службата за сигурност на Украйна в Сибир, като се базира на неизвестен източник.

Операцията - бойкот на железопътна линия, която Русия употребява за военни доставки. Според информацията четири взривни устройства са били детонирани по линията, до момента в който товарен трен се е движил през Северомуйския тунел в граничния с Монголия регион Буратия.

Операцията или надлежно, саботажът не се удостоверяват нито от украинските служби, нито от информация от съветски публични лица.

Руски източници признават, че трен се е запалил в региона, само че не показват повода, както и в изказванията им не се загатват взривни устройства. Следственият комитет на Русия декларира, че трен, пренасящ гориво, се е запалил в тунела в нощта на сряда против четвъртък и че се прави предварителна инспекция за определяне на повода за случая. Няма жертви или потърпевши при случая.

Руската държавна железопътна компания също удостоверява, че нещо се е случило в тунела. Според информацията от тях влакът не е бил в придвижване, когато е видян пушек, излизащ от контейнер за дизелово гориво. В изказване на компанията се показва, че железопътният трафик е бил пренасочен, само че превозът не е бил пресечен.

Ройтерс показва категорично, че информацията не може да се ревизира от самостоятелни източници, както и че в положение на война не може да се потвърди, че железопътният маршрут през Буратия се употребява за военни доставки.

Подобна офанзива, на повече от 4000 км от фронта в Украйна, би била поразителна проява на способността на Киев да организира интервенции надълбоко в Русия, написа обаче организацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР