Агенция Пътна инфраструктура“ и Тол България“ ЕООД сключиха договор, с

...
Агенция Пътна инфраструктура“ и Тол България“ ЕООД сключиха договор, с
Коментари Харесай

АПИ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „ Пътна инфраструктура “ и „ Тол България “ ЕООД подписаха контракт, с който се дава опция на сдружението откакто реализира оперативна съгласуемост с електронната система за таксуване да стартира да дава услуги, свързани със събирането на пътни такси за изминато разстояние посредством бордови устройства и GPS тракери. Подписаният през днешния ден от ръководителя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов и Чаба Вираг, от „ Тол България “ ЕООД, контракт е част от втория стадий от Общите условия за електронно събиране на пътни такси. С него се дава зелена светлина за пускане на процедура по доказване на оперативна съгласуемост. Дружеството е записано като народен снабдител на услуги на 1 октомври 2020 година, само че в продължение на близо три години процедурата не беше достигнала до стадий сключване на контракт.

След подписването на контракта ще може да се пристъпи към интеграционния развой. „ Тол България “ ЕООД ще би трябвало да премине сполучливо серия от проби в период до една година, след което договорът ще влезе в действие в региона на техническото опериране и сдружението ще може да дава услуги на водачите.

До момента с два национални снабдители на услуги - „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД и „ Диджитол Смарт Инфраструктура “ АД, е реализирана оперативна фаза и сдруженията оферират продажбата на пътни такси - е-винетка и тол.

Предстои „ Иком “ ООД да даде настоящ проект за опериране и да се пристъпи към сключване на контракт. Дружеството е записано като народен снабдител на услуги преди 4 години - на 9 август 2019 година На стадий подготовка за подписването на контракт е и „ НИПО-ЕЛЕКТРОНИКС “ ЕООД, регистриран като народен снабдител на услуги на 31 януари 2023 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР