Агенция Пътна инфраструктура е обявила обществена поръчка за избор на

...
Агенция Пътна инфраструктура е обявила обществена поръчка за избор на
Коментари Харесай

Възраждат идеята за магистрала Дупница- Гюешево

Агенция " Пътна инфраструктура " е оповестила социална поръчка за избор на реализатор за изработването на абстрактен и механически план с обстоен организационен проект - парцеларен проект за построяването на автомагистрала " Гюешево-Дупница ". Обосновката е, че ще обезпечи удобна връзка сред Трансевропейски транспортен кулоар " Ориент/Източно-Средиземноморски ", по който е трасето на Автомагистрала " Струма ", и границата с Република Северна Македония. Участъкът е част от главната ТЕN-Т мрежа. Очаква се автомагистралата да бъде към 62 км.

Преди доста години в Министерство на регионалното развитие имаха концепция да се построи автомагистрала " Рила ", започваща от разклона на Елешница на автомагистрала " Хемус " и по-късно през " Тракия " да продължи до Ихтиман, оттова до Самоков и на запад до Дупница и Гюешево. Идеята за въпросната автомагистрала, свързваща на процедура 3 автомагистрали - " Хемус ", " Тракия " и " Струма ", се бе появила по отношение на плана за " Супер Боровец ". Той бе стартиран през 2004 година по времето на кабинета на Симеон Сакскобурготски и предвиждаше създаване на голям зимен курорт.

Според концепцията на АПИ в този момент, първоначално, ще се прави единствено пай аутобан сред Дупница и Гюешево и ще е дублираща част от републиканските пътища I-6 Гюешево-Кюстендил и II-62 Кюстендил-Дупница.

Прогнозната стойност за осъществяване на публичната поръчка за планиране е 3,1 млн. лева без Данък добавена стойност, а средствата са от бюджета на АПИ.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР