Агенция Пътна инфраструктура да изпраща съобщения на потребителите на своята

...
Агенция Пътна инфраструктура да изпраща съобщения на потребителите на своята
Коментари Харесай

Пътната агенция ще ни известява за изтичаща винетка

Агенция " Пътна инфраструктура " да изпраща известия на потребителите на своята интернет страница, в случай че имат електронен фиш, както и два дни преди приключване на периода на годност на електронната винетка. Това плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, импортирани в Народното събрание. Целта на мярката е да ограничи налагането на наказания поради нехайство на водачите, като ги улесни оптимално да спазят законовите условия, написа в претекстовете към законопроекта.
Освен това в Закона за придвижване по пътищата се предлага интервалът за групиране на нарушавания да се усили от един ден на един месец.
Според направените оферти АПИ би трябвало да даде програмни интерфейси на компаниите, с които те да интегрират своите системи на автомобилните паркове и по този начин да автоматизират пазаруването на винетки.
Друга смяна залага част от приходите за такси за прилагане на инфраструктура като мостове, тунели и проходи да постъпват в бюджета на общината, на чиято територия се намират. За образец се дава използването на Дунав мост, за ремонта на който община Русе е дала близо 279 хиляди лв. от 2017 до 2021 година
В момента тол системата разрешава пазаруване на електронни винетки и маршрутни карти посредством уеб страницата на АПИ или посредством Национален снабдител на услуги. Това опонира на концепцията и ненужно централизира продажбата на винетки и води до загуба на от 17 до 23 милиона годишно, които в този момент се заплащат като комисиони на така наречен снабдители на услуги, пресмятат депутатите.
Затова те оферират да се понижи процентът на комисионата за даване на услуга за закупуване на винетки и маршрутни карти на 3% от сегашните 7%. Освен това със законопроекта се лимитира и рекламата на тези интернет страници, защото обезпечават единствено ходатайство.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР