Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) разкри повече подробности около новите мегапоръчки

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) разкри повече подробности около новите мегапоръчки
Коментари Харесай

АПИ готви четиригодишни поръчки за поддръжка на пътища

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) разкри повече детайлности към новите мегапоръчки за поддържане на пътищата в страната. На чуване в районната комисия в Народното събрание ръководителят на АПИ Иво Иванов уточни, че новите търгове ще бъдат пуснати скоро, а определените реализатори ще поддържат пътната мрежа за период от 4 години.
Бившето управление на АПИ в лицето на Тодор Василев пусна поръчки за период от 3 година, като цената им бе 2,3 милиарда лева Впоследствие те бяха прекъснати от служебното държавно управление, защото служебният районен министър Иван Шишков съобщи, че процедурите са стартирани без неговото познание. Така Василев, който бе назначен от някогашния министър Гроздан Караджов, се раздели с поста си в АПИ, а Шишков разпореди на организацията да приготви нови търгове.
Зам.-регионалният министър Захари Христов заяви, че до седмица-две в АПИ ще работи напълно нова дирекция, която ще дава отговор единствено за главните поправки. Той регистрира като неточност, че до момента такава е липсвала.
Председателят на АПИ разяснява във връзка с изтеклите контракти с компаниите, които бяха прекъснати след решението на 47-то Народно заседание, че сега се довършват дейностите, като срокът за това е 20 ноември. За споразуменията сред АПИ и компаниите стана ясно преди седмица след чуване на Шишков в комисията.
Междувременно към този момент са подписани договорите за зимното поддържане, като техният период на деяние ще е единствено за 7 месеца. По тях компаниите ще имат право с изключение на да почистват снега, да вършат и спешни поправки. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР