Агенция ФокусРъководителят на лейбъристката партия и бивш министър-председател на Великобритания,

...
Агенция ФокусРъководителят на лейбъристката партия и бивш министър-председател на Великобритания,
Коментари Харесай

Излизането без сделка е бедствие за единството на Великобритания, смята Гордън Браун

Агенция Фокус

Ръководителят на лейбъристката партия и някогашен министър-председател на Англия, Гордън Браун, съобщи че Брекзит без договорка би бил злополучие за единството на страната, написа английският вестник The Guardian, позоваващ се на информация на The Observer.

Нарастващият шовинизъм разделя Обединеното кралство, води го към невиждано икономическо злополучие и отприщва най-сериозната конституционна рецесия от 17-ти век насам, предизвести Гордън Браун.

Бившият министър председател съобщи, че Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са “лишени от сплотяваща цел “.

Единството на страната, съгласно Браун, „ върви насън към забвение “, което е подхранвано от „ разрушителната, популистка, националистическа идеология “, наложена от новият министър-председател на Англия Борис Джонсън. Той се причисли към изказванията на други лейбъристи и прикани за дейности против излизането от Европейски Съюз без договорка.

„ Ако желаеме да разберем за какво сме изправени пред освен най-сериозната си конституционна рецесия от 17-ти век, само че в това време и невиждана икономическа злополука, подбудена от излизането от Европейски Съюз без договорка, би трябвало да признаем, че национализмът сега движи Британската политика ”, написа той.

„ От това следва, че единствено по този метод, като гледащи напред, толерантни, обективни и прагматични хора, Англия може да възвърне единството и общата си цел. Тези скъпоценни идеали не биха могли да преживеят разделянето и хаоса на Брекзит без договорка. За да се предотврати възходът на нефукнционалния шовинизъм, първата стъпка е да се спре излизането от Европейски Съюз без договорка. “, продължава Браун.

Той също по този начин упрекна Джонсън в това, че превръ

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР